08:22, 20 Noiembrie 2017
, PRO TV

Negocierile pentru formarea unei coalitii, in colaps. Merkel: „O zi de profunda reflexie”


Negocierile pentru formarea unei coalitii de guvernamant in Germania sunt in colaps dupa ce FDP s-a retras, Angela Merkel urmand sa il anunte in cursul zilei de luni pe presedintele Frank-Walter Steinmeier in legatura cu esecul discutiilor.


 

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernământ în Germania sunt în colaps după ce FDP s-a retras, Angela Merkel urmând să îl anunţe în cursul zilei de luni pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier în legătură cu eşecul discuţiilor, transmite BBC.


Liderul FDP, Christian Lindner, a declarat că nu există “o bază de încredere” În discuţiile cu formaţiunea lui Merkel CDU/CSU şi cu Verzii.
Nu este clar ce va urma, dar Merkel va trebui să se întâlnească cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, care are abilitarea de a convoca alegeri anticipate.


Blocul politic condus de Merkel a câştigat alegerile din septembrie, dar numeroşi votanţi au migrat către celelalte partide.

 

La rândul lor, naţionaliştii de extremă dreaptă de la Alternativa pentru Germania, ajunşi pentru prima dată în Parlament, au promis să lupte împotriva “invaziei străinilor”.

 

Angela Merkel a afimat că regretă eşecul convorbirilor, adăugând că se va întâlni cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier în cursul zilei de luni pentru a-l anunţa oficial că negocierile au eşuat.

 

Este “o zi de profundă reflecţie” în ceea ce priveşte viitorul Germaniei, a afirmat Merkel.

 

″În calitate de cancelar, voi face tot ce pot pentru a mă asigura că această ţară este bine condusă în săptămânile grele care vor veni”, a dat ea asigurări.

 

Merkel mai ae opţiunea de a forma un Guvern minoritar împreună cu Verzii.

Alte ştiri despre: