20:15, 21 Ianuarie 2018
, PRO TV

NATO inseamna razboi, iar Moldova nu trebuie sa faca parte din alianta militara. Declaratiile lui Igor Dodon intr-un interviu oferit unei jurnaliste din Rusia - VIDEO


NATO inseamna razboi, iar Moldova nu trebuie sa faca parte din alianta militara. Asta i-a spus Igor Dodon unei jurnaliste din Rusia, care, desi intoarsa acum cateva zile de pe aeroportul Chisinau la Moscova, a reusit in cele din urma sa vorbeasca cu presedintele. In interviu, Dodon a dat asigurari ca nu va semna legea anti-propaganda, care vizeaza mai ales posturile rusesti. Suspendat de trei ori temporar din functie, presedintele sustine ca nu-i este frica ca ar putea fi demis.


 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”Eu cred ca sunt cateva subiecte care nu pot fi supuse discutiei. Unu – statalitatea, adica nici vorba de unire cu Romania. Eu cred ca este foarte importanta neutralitatea tarii, deoarece NATO inseamna razboi. Si este nevoie de un parteneriat strategic cu Rusia.”

 

 Stand de vorba cu jurnalista Irada Zeinalova de la postul rus de televiziune NTV, Dodon a incercat sa explice de ce actuala guvernare, despre care spune ca este controlata de Vlad Plahotniuc, ar fi indreptata impotriva Moscovei. Totul se face pentru a fi pe plac Occidentului, sustine presedintele.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”In ultimul an guvernarea proeuropeana din Moldova incearca sa se integreze intr-o noua lupta dintre Vest si Est. Si pentru a fi pe placul unor curatori din Statele Unite sau de la Bruxelles, ea a decis sa intreprinda diferite actiuni anti-rusesti.”

 

 Dodon, care nu vede cu ochi buni occidentul, a avut pentru Kremlin doar cuvinte de lauda.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”Rusia a fost facut multi pasi concreti in favoarea cetatenilor Republicii Moldova, in legatura cu exportul, migratia si altele.”

 

 Presedintele a comparat tara noastra cu un camp de lupta, spunand ca la vest si est avem vecini, care sunt impotriva  unei relatii bune cu Rusia. 

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”Nu cred ca europenii doresc ca aici sa se formeze un punct fierbinte, la fel si Washingtonul, dar consider ca anumiti “soimi infierbantati” si-ar dori acest lucru. Cred ca asta se face pentru a atrage Rusia intr-un conflict.”

 

 Desi suspendat de trei ori temporar din functie, seful statului spune ca nu va da inapoi si nu va semna nicio lege care nu-i este pe plac. Si, spune el, nu-i este frica ca si-ar putea pierde fotoliul de presedinte.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”Cand presedintele nu semneaza un document, trebuie sa fie initiata procedura de impeachment. Dar ei se tem de acest lucru, pentru ca impeachment presupune un referendum, adica poporul sa-si dea votul, dar poporul nu-i sustine. Ei au un rating de 4-5%, iar presedintele mai mult de 50%.”

 

 Jurnalista a fost curioasa sa afle pozitia presedintelui privind problema transnistreana. Igor Dodon si-a inceput gandul cu laude la adresa pacificatorilor rusi.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”Nu ar fi fost stabilitate fara aceasta misiune de pacificatori rusi pe Nistru."

 

 Totusi spun ca vrea sa vada o Moldova integra si, dupa alegerile parlamentare, pe care spera ca socialistii sa le castige, sustine ca va incepe discutii in acest sens, fara a precizat exact ce are de gand sa faca. 

 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: ”Unica solutie pentru Moldova si Transnistria este o tara unita, neutra.”

 

 Irada Zeinalova, prezentatoarea emisiunii “Bilantul Saptamanii” de la postul NTV a ajuns la Chisinau la inceputul acestei saptamani, dar a fost nevoita sa se intoarca la Moscova, dupa ce i-a fost interzis accesul in tara noastra.

 

Insa, la cateva zile, Igor Dodon a anuntat pe Facebook ca i-a oferit un interviu jurnalistei, dupa ce a invitat-o oficial in Moldova. Anterior, si alti jurnalisti rusi au fost intorsi din drump pe aeroport, politia de frontiera sustinand ca acestia nu au indicat scopul vizitei.

Alte ştiri despre: