21:30, 20 Iunie 2018
, PRO TV

Nastase, Munteanu si Botnaru, despre hotararea judecatoreasca de a declara nule alegerile locale de la Chisinau: "Daca lumea zice: "esti beat, du-te si te culca" poate e cazul." "Decizia creeaza alerte pentru alegerile parlamentare"


Invitati la InPROfunzime, Nastase, Botnaru si Munteanu au declarat ca judecatoarea care a pronuntat decizia prin care alegerile locale noi nu au fost validate, creeaza alerte pentru alegerile parlamentare.


 

Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Nu sunt doar niste avertismente. Sunt avertismente puternice. Ultimul pilon pe care se mentin unele democratii ar putea esua. Este un avertisment care va rasuna in fiecare camera si vor juca rolul de coagulator a mai multor oameni care considera ca nu se mai poate sa fim furati."

 

Vasile BOTNARU, DIRECTOR RADIO EUROPA LIBERA: "Problema este ca un felul acesta este umilita judecatorimea. Ca si perceptie a coruptiei, daca toata lumea zice: "esti beat, du-te si te culca". Poate e si cazul."

 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES:  "Este un semnal de alarma, dar asta nu ma face pe mine fericit. Semnale foarte bune care atesta ca noi suntem corecti, dar pana la urma ramane ca noi, cei de acasa, nu este vorba depsre functii .Daca mi-as mai pierde si optimismul...trebuie sa luptam ca lucrurile sa revina la normalitate. Dodon spune ca Ceban trebuie sa fie declarat primar."

 

Igor MUNTEANU, DIRECTOR IDIS VIITORUL: "Dupa consecintele pe care le transmite aceasta decizie judecatoreasca, creeaza alerte pentru alegerile parlamentare. S-ar putea sa apara si un defect sistemic, asta complica si mai mult peisajul alegerilor parlamentare. Faptul nu este consumat, curtea ar putea sa remedieze aceasta hotarare. Judecatoarea a zis o chestie dementiala. Un judecator nu are competenta sa demonstreze."

 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES: "Testul pe care il fac ei in momentul de fata este si pentru noi. Ei vor sa ne tina ca pe niste robi. Iesim la protest." 

Alte ştiri despre: