18:41, 6 August 2017
, PRO TV

Moscova va raspunde si in continuare daca SUA va lua alte decizii neprietenoase fata de Rusia - VIDEO


Moscova va raspunde si in continuare daca Statele Unite va lua alte decizii neprietenoase fata de Rusia. Asta i-a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, secretarului de stat american, Rex Tillerson la intalnirea avuta in capitala Filipinelor. Lavrov a mentionat insaca Moscova este gata sa continue dialogul cu Washington.


 

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: ”El a fost interesat despre detaliile deciziilor pe care am fost nevoiţi să le luăm ca răspuns la noua lege, care prevede sancţiuni anti-ruseşti adoptată de Congresul american. Am oferit explicaţii.”

 

 Serghei Lavrov le-a spus jurnalistilor ca secretarul de stat american a fost cel care a inceput discutiile despre sanctiuni. Ministru rus de Externe i-a explicat ca Moscova nu putea sa nu vina cu o replica, mentionand ca si pe viitor va raspunde daca Washingtonul va lua si alte masuri neprietenoase. Cu toate astea, sustine Lavrov, dialogul dintre Rusia si SUA trebuie sa continue.

 

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: ”Am simţit disponibilitatea colegilor americani de a continua dialogul. Cred că nu exista altă alternativă.”

 

Cei doi oficiali au vorbit si despre situatia din Siria si Donbas. Rex Tillerson a anuntat ca reprezentantul special al Statelor Unite pentru Ucraina va merge intr-o vizita la Moscova in timpul apropiat. Discutiile bilaterale dintre Tillerson si Lavrov au avut loc la Manila, unde are loc o reuniune internationala.

 

Acum cateva zile, Donald Trump a semnat proiectul de lege care prevede noi sanctiuni impotriva Rusiei. Drept raspuns, Moscova a cerut ambasadei SUA sa-si reduca personalul diplomatic cu 755 de oameni.

Alte ştiri despre: