09:40, 21 Aprilie 2017
, PRO TV

Moldova sub nameti! Armata Nationala intervine in forta cu militari si unitati de tehnica speciala in zonele afectate de zapada. Dodon: "Decretul a fost semnat"


Armata Nationala intervine cu militari si unitati de tehnica speciala in zonele afectate de zapada. Lupta cu nametii continua si astazi.


 

Potrivit sefului Centrului Operational de Comanda, locotenent-colonel Dumitru Sîli, in toate garnizoanele militare au fost create echipe de interventie, dotate cu mijloace tehnice pentru a actiona, la solicitarea autoritatilor locale, in zonele afectate de ninsori. 

 

Sursa a specificat ca militarii din Brigada „Dacia” actioneaza la Cahul, iar cei din Divizionul de Artilerie - la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigazii „stefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Garda, Batalionului 22 de Mentinere a Pacii, Batalionului cu Destinatie Speciala si Batalionului de Geniu sunt pregatiti sa intervina în municipiul Chisinau. 

 

Armata Nationala dispune de forte şi mijloace pregatite sa intervina, la solicitarea autoritatilor publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile. 

 

"Am dispus mobilizarea totala a efectivului armatei nationale pentru inlaturarea consecintelor calamitatilor naturale. Decretul a fost semnat. Totodata, ma adresez tuturor cetatenilor tarii pentru implicare", a scris seful statului pe pagina sa de facebook. 

Alte ştiri despre: