22:08, 18 Martie 2016
, PRO TV

"Moldova a devenit un studiu de caz". Ion Sturza spune ca Guvernul nu va semna niciun acord cu FMI, pentru ca nu se doreste


Prin furtul miliardului, prin coruptia cvasi-totala, prin acapararea statului si activitatea Curtii Constitutionale, R. Moldova a devenit un studiu de caz pentru alte tari. Declaratia a fost facut de fostul premier Ion Sturza in studioul emisiunii In PROfunzime.


 

Ion Sturza, ex-prim-ministru: "R. Moldova nu va avea niciun acord cu FMI si respectiv nu vor veni sumele mari. Nu se doreste. Toate crizele politice majore au avut loc exact atunci cand se putea avea un acord cu FMI. Ei sunt mai putini politizati. Nu va fi niciun acord. El va fi intr-o forma sau alta sabotat. Ar fi un dezastru pentru politicienii de la Chisinau. Sistemul creat in RM are centre de costuri care sunt clare: mass-media, salarii, beneficii, bonusuri, avioane s. a. care au fost calculate cam intre 150 si 250 mln de dolari pe an, costurile care sunt vizibile si relativ usor de calculat. Vorbim de ministri, deputati, televiziuni, si undeva exista si un centru de profit: profituri energetice, telecomunicatii, sistem bancar, trafic de influenta si alte lucruri, care vin direct din buzunarele noastre. Astea 200-300 de milioane vin de la noi toti, care sustinem aceste cheltuieli enorme. Clar ca este un dezastru pentru cresterea economica. Tot ce vor sa faca partenerii externi e sa distruga acest sistem, sursele de profit si venituri pentru acest sistem. Mentalitatea acestor baieti e foarte simpla: a trecut ziua, a venit milionul.

[...]

Moldova a devenit un studiu de caz, prin furtul miliardului, prin coruptia cvasi-totala, prin acapararea statului. Nici Transnistria nu mai est einteresanta. RM va fi studiata, sii activitatea Curtii Constitutionale va fi studiata".

Alte ştiri despre: