19:17, 10 Iunie 2018
, PRO TV

Miting de amploare la Bucuresti. PSD, aflat la putere, si mii de sustinatori s-au adunat in fata Guvernului, pentru a protesta fata de presupuse abuzuri ale procurorilor anticoruptie: au fost adusi oameni din toate colturile tarii - VIDEO


Un miting de amploare a avut loc asera la Bucuresti. Partidul Social Democrat din Romania, aflat la putere, si mii de sustinatori s-au adunat in fata Guvernului, pentru a protesta fata de presupuse abuzuri ale procurorilor anticoruptie. Oamenii au fost adusi din toate colturile tarii cu autocare, microbuze sau cu trenul.


 

Manifestatia a fost organizata pentru ca simpatizantii partidului  aflat la guvernare sa-si arate nemultumirea fata de asa numitele abuzuri in justitie. Sustinatorii PSD au umplut Piata Victoriei. Au fost peste 200 de mii de oameni, potrivit Agerpres. Si fiecare a respectat costumatia impusa, tinuta alba, de la brau in sus.

 

Deşi au respectat codul vestimentar, unii nu au stiut sa spuna exact de ce au venit la manifestatia intitulata ″Vrem prosperitate, NU Securitate!”.

 

Pentru ca nu toti oamenii aveau telefoane, organizatorii au cumparat lanterne si le-au impartit, asa cum li s-a transmis de la Bucuresti. A fost nevoie şi de ajutorul celor de la ambulanta. 26 de persoane au primit ingrijri medicale si au fost transportate la spital. 

 

Pe de alta parte, un barbat a fost agresat de un alt manifestant care nu a fost de acord cu mesajul pe care il afisa pe pancarta. Iar un alt protestatar a fost scos din multime pentru ca a refuzat sa plece, la indemnul organizatorului.  Demonstratia s-a incheiat dupa ora 22:00. La final, Piata Victoriei a ramas plina de gunoaie si a fost impanzita de masini de la salubritate. 

 

Potrivit Reuters, manifestatia a fost perceputa ca un raspuns la precedentele proteste de strada antiguvernamentale, care au condamnat adoptarea unor legi ce afecteaza lupta impotriva coruptiei. Opinia publica a fortat anul trecut Guvernul sa retraga actele normative criticate. Procurorii anticoruptie au investigat o multime de parlamentari, ministri si primari in ultimii ani, acestia fiind acuzati de conflict de interese, abuz in serviciu, frauda si pentru contracte acordate nelegal in schimbul mitei.

 

Partidul Social Democrat considera ca procurorii au prea multa putere si sustine ca au facut ilegal interceptsri si au luat in vizor oficiali pe nedrept. Criticii spun ca mitingul a avut ca scop intimidarea judecătorilor si a presedintelui Klaus Iohannis, care sustine lupta anticoruptie.

Alte ştiri despre: