16:04, 19 Ianuarie 2019
, PRO TV

Minivacantele oferite de Guvern pot fi transformate in adevarate concedii. Trebuie doar sa-ti mai iei cateva zile libere, pe langa cele nelucratoare si va puteti organiza vacante in toata legea - VIDEO


Minivacantele oferite de Guvern pot fi transformate in adevarate concedii. Trebuie doar sa-ti mai iei cateva zile libere, pe langa cele nelucratoare, si va puteti organiza vacante in toata legea. Faceti calculul de pe acum si planuiti-va rational tot anul. De restul au grija agentiile de turism care vin cu oferte.


 

In 2019 ai nevoie doar de 9 zile de concediu ca sa te odihnesti o luna intreaga. Sarbatorile anului s-au aranjat in asa fel incat, planuindu-ti rational zilele libere luate de la munca, te poti alege cu saptamani de vacanta. Un calcul la facut la vreme poate insemna mai mult decat weekendurile prelungite prognozate de autoritati.

 

Sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai poate fi perioada perfecta pentru o vacanta prelungita de Pasti, arata un calcul facut de portalul Bizlaw. Intre 27 aprilie si 12 mai, din totalul de 16 zile, doar patru vor fi lucratoare.

 

Asta pentru ca pe 28 aprilie este sarbatorit Pastele. Prin urmare si 29 aprilie va fi zi libera, iar 30 aprilie, conform deciziei Guvernului, va fi recuperata  pe 13 aprilie. Totodata, ziua de 1 mai este nelucratoare, conform normelor Codului Muncii.

 

Astfel, in saptamana dintre Paste si Pastele Blajinilor, doar doua zile vor fi lucratoare, 2 si 3 mai. Urmatoarea saptamana incepe din nou cu ziua de luni libera si se incheie cu o minivacanta de joi pana duminica, inclusiv. Astfel, si de aceasta data se va lucra doar doua zile, 7 si 8 mai. In concluzie, va odihniti mai mult de doua saptamani, cerand de la angajator doar patru zile libere.

 

La sfarsitul lui august, va puteti delecta cu o alta vancata, luata in conditii avantajoase. 

 

Executivul anunta ca 26 august este zi libera cu recuperare. Prin urmare, in perioada 24 august – 1 septembrie, din totalul de noua zile, doar in trei din ele va trebui sa mergeti la munca - pe 28, 29 si 30 august. 

 

Rezonabil ar fi sa va luati trei zile libere si sa va organizati o vacanta de noua zile pline de soare. Asadar, puteti de pe acum sa va planificati timpul liber in care sa vizitati locuri turistice. De exemplu, cu 289 de euro de persoana, puteti pleca pentru cinci zile la Barcelona, cazandu-va intr-un hotel de trei stele si beneficiind de bilete avia, asigurare medicala si mic dejun inclus.

 

Raulina CIBOTARU, MANAGER DE VOIAJ: “Se achita adaugator transferul de la aeroport la hotel si invers./plus-minus 60 euro, tur-retur, pentur doua persoane iti iese. Pentru una iese 30.”

 

Amsterdam poate fi vizitat cu 300 de euro, cazandu-va la un hotel de patru stele timp de patru zile, iar Riga – cu 250 de euro de persoana.

 

“Putem sa le oferim si excursii turistilor in Italia. 7 nopti, 8 zile – cele mai importante orase din Italia.”

 

Turul va costa 250 de euro, fara bilete de avion. Sfarsitul de vara il puteti petrece in Bulgaria, cu 200 de euro pentru un pachet all inclusive sau in Turcia – cu 350 de euro.

 

Pana atunci, in martie va mai asteapta o vacanta de trei zile: 8,10 martie. In octombrie, orasenii vor mai avea alte trei zile nelucratoare, pentru ca Ziua Orasului cade intr-o zi de luni.

 

La sfarsitul lui 2019, puteti sa va bucurati de 5 zile libere la rand, folosind doar doua zile de concediu.

 

Craciunul pe stil nou este intr-o miercure, asa ca intre 21-25 decembrie, doua zile vor fi lucratoare si atat.

Alte ştiri despre: