21:03, 24 Iulie 2015
, PRO TV

Mihai Ghimpu In PROfunzime: "Maia Sandu sa puna conditii PLDM-ului, si nu aliantei". Ce spune despre reforma procuraturii


Maia Sandu ar trebui sa nu puna conditii aliantei, dar PLDM-ului. Este pozitia exprimata de presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, in cadrul emisiunii In Profunzime din aceasta seara.


 

Liderul PL considera ca Maia Sandu, candidatul liberal-democratilor la functia de premier, nu trebuie sa puna conditii aliantei, dar PLDM-ului, care, prin urmare, sa vina cu propuneri de modificare a acordului aliantei.

 

Liberalul a afirmat insa ca PL era gata sa o voteze pe Maia Sandu la functia de premier si fara a avea intrevederi cu ea, si ca de fapt Partidul Democrat ar fi solicitat intalniri cu aceasta.

 

Cu toate acestea, Ghimpu spune ca daca va deveni prim-ministru, Maia Sandu va trebui sa execute si sa implementeze ideile celor trei partide, si nu sa si le impuna pe ale ei: "Nu faceti din maia Sandu erou. Nu trebuie sa-mi vina ea ca o regina, ca nu suntem o monarhi. Nu este ea mai desteapta ca noi. Alegatorii au votat partidele PL, PD si PLDM."

 

Mihai Ghimpu a vorbit si despre reforma procuraturii, despre care spune ca poate fi realizata doar cu participarea partenerilor occidentali: "Punctul 6 al acordului constituirii aliantei prevede reforma procuraturii. Aceasta depinde nu doar de PL, PD si PLDM, dar si de partenerii europeni. Am avut intalnire cu partenerii de dezvoltare si am discutat despre ce trebuie sa facem. Trebuie sa avem un suport financiar. Un procuror european castiga 10-20.000 de euro pe luna. Noi nu putem sa il platim".

 

VEDETI AICI EMISIUNEA INTEGRALA

Alte ştiri despre: mihai ghimpu, mihai ghimpu, mihai ghimpu,