13:06, 19 Noiembrie 2018
, PRO TV

Mihai Ghimpu implineste astazi 67 de ani. Liberalii si-au felicitat liderul de partid printr-un filmulet. Chirtoaca: "Visul dvs - Romania Mare, sa devina realitate". Zotea: "Sa ramaneti acelasi om vertical, corect si echilibrat" - VIDEO


"Cu ocazia zilei dvs de nastere, noi colegii liberali va adresam cele mai calde urari de sanatate, fericire si viata indelungata alaturi de cei dragi", asa incepe mesajul de felicitare adresat liderului PL.


 

Membrii partidului au facut un video prin care-l felicita pe Mihai Ghimpu cu ocazia zilei sale de nastere. Liderul liberal implineste astazi 67 de ani.

 

Vezi filmuletul aici:

Mihai Ghimpu s-a nascut la 19 noiembrie 1951, in comuna Colonita, municipiul Chisinau. A fost presedinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 28 august 2009 – 28 decembrie 2010. Din 1998 este Presedinte al Partidului Liberal, succesorul de drept al Partidului Reformei. A asigurat interimatul functiei de Presedinte al Republicii Moldova, în urma demisiei lui Vladimir Voronin din data de 11 septembrie 2009.

 

 In luna iunie 2010, Mihai Ghimpu, in calitate de presedinte interimar al Republicii Moldova, a aprobat un decret prezidential prin care se condamna ocupatia sovietica din 28 iunie 1940, organizandu-se totodata o zi a comemorarii victimelor ocupatiei sovietice in Basarabia. Decretul prevede de asemenea faptul ca armata rusa, succesoare a armatei sovietice, trebuie sa se retraga imediat de pe teritoriul Republicii Moldova. Decretul a stârnit multe comentarii contradictorii, inclusiv in randul membrilor AIE, insa a fost catalogat de majoritatea analistilor politici, drept un act de curaj fara precedent pentru un conducator al Republicii Moldova.

Alte ştiri despre: