13:34, 15 Aprilie 2018
, PRO TV

Mesajul Frantei catre Rusia: “Trebuie sa faca presiuni asupra lui Bashar Al-Assad”


Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a afirmat ca, dupa dupa loviturile aeriene occidentale din Siria, Rusia este cea care trebuie acum sa faca presiuni asupra aliatului sau Bashar Al-Assad.
Presiunea ar trebui făcută pentru găsirea unei soluţii la criza politică, relatează AFP, citat de Agerpres.ro


″Să sperăm acum că Rusia înţelege că, după riposta militară (...), trebuie să ne unim eforturile pentru a promova un proces politic în Siria care să permită o ieşire din criză. Franţa este disponibilă pentru a se ajunge aici″⁣, a declarat el într-un articol în Journal du dimanche, estimând că cel care blochează acest proces ″⁣este Bashar Al-Assad însuşi″⁣ şi că Rusia trebuie ″⁣să facă presiuni asupra lui″⁣.


În opinia şefului diplomaţiei franceze, prima etapă indispensabilă este ″de a începe cu un armistiţiu care să fie într-adevăr respectat de această dată, cum cer rezoluţiile Consiliului de Securitate ″⁣ al ONU.


SUA, Franţa şi Regatul Unit au atacat militar Siria în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a pedepsi regimul de la Damasc, pe care îl consideră responsabil de presupuse atacuri chimice împotriva unor civili din săptămâna precedentă.

 

Parisul estimează că loviturile aeriene trebuie să permită relansarea procesului de negocieri în cadrul ONU, în timp ce regimul sirian este pe cale de a obţine victoria militară şi diferitele negocieri diplomatice sunt paralizate.

Alte ştiri despre: