08:26, 12 Decembrie 2018
, Stirile Pro TV

Mesaj transant al Angelei Merkel despre BREXIT, dupa intalnirea cu Theresa May


Cancelarul german Angela Merkel a declarat marti, dupa o intrevedere la Berlin cu premierul britanic Theresa May, ca nu exista ‘nicio posibilitate’ pentru schimbarea acordului privind Brexitul, au declarat surse apropiate cancelarului pentru AFP.


 

Angela Merkel a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni cu deputaţi din familia sa politică, organizată după o întrevederea cu Theresa May. Aceasta din urmă a venit în Germania pentru a obţine concesii cu privire la condiţiile retragerii ţării sale din UE, au declarat participanţi la reuniune.

 

Cu toate acestea, cancelarul german şi-a exprimat convingerea că o soluţie cu premierul britanic poate fi încă găsită, având în vedere că majoritatea parlamentarilor britanici nu doresc ca ţara lor să iasă din UE fără un acord, potrivit participanţilor citaţi de agenţia de presă germană dpa.

 

Theresa May încearcă să obţină asigurări din partea partenerilor săi europeni cu privire la soluţia găsită pentru Irlanda de Nord, astfel încât Regatul Unit să nu fie menţinut în mod permanent în uniunea vamală cu UE, ceea ce împiedică încheierea de acorduri comerciale, a afirmat Angela Merkel în cadrul reuniunii.

 

Angela Merkel a reafirmat faptul că este un acord şi un text bun care defineşte relaţiile viitoare ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană.

 

La Bruxelles, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker au reiterat marţi că nu este posibil să se renegocieze acordul de retragere.

 

Theresa May se va întâlni cu cei doi oficiali europeni marţi seara la Bruxelles pentru a încerca să obţină noi concesii.

Alte ştiri despre: