11:31, 18 August 2018
, PRO TV

Merkel se asteapta la o intrevedere complicata cu Putin: “Vor exista controverse” - VIDEO


Intalnirea lui Vladimir Putin cu Angela Merkel este discutata astazi in toata presa occidentala, dar si de peste ocean. Conflictul din Siria si situatia din Ucraina se numara printre subiectele din agenda liderului rus si a cancelarului german. Inainte de intalnire, insa, Putin va pleca la nunta ministrului austriac de externe, iar Moscova vorbeste despre un cadou inedit din partea sefului de la Kremlin.


 

"Mai intai la nunta, apoi la munca grea”, este unul dintre titlurile, care au aparut astazi pe primele pagini ale ziarelor din Europa. Vladimir Putin este invitatul la nunta sefei diplomatiei austriece, Karin Kneissl, iar Kremlinul confirmase ieri prezenta presedintelui, dur criticata de opozitia austriaca.

 

La evenimentul select, care are loc intr-un satuc viticol, sunt asteptati doar in jur de o suta de persoane. Presa rusa scrie ca Putin a adus un cor traditional rusesc, acesta fiind cadoul pentru miri. Liderul de la Kremlin a fost surprins de jurnalisti iesind din limuzina, cu un buchet de flori in maini. El a fost intampinat de ministra austriaca de externe impreuna cu proaspatul ei sot.

 

Dupa sarbatoare, insa, a urmat intalnirea cu Angela Merkel, in Germania, programata pentru ora 18, ora locala. Pe agenda celor doi oficiali, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, este conflicul din Siria, situatia din Ucraina, dar si problema energetica.

 

Ieri, cancelarul german a declarat ca se asteapta la o discutie dificila. Ultima data Putin si Merkel s-au intalnit la Soci, in luna mai, 2017. 

Alte ştiri despre: