22:24, 14 Decembrie 2012
, Mediafax.RO

MASACRU intr-o scoala din SUA: 29 de morti, mai mult de jumatate sunt copii. Mesajul lui Obama catre victime


Un incident armat a avut loc, vineri dimineata, la o scoala generala din orasul american Newtown, in statul Connecticut. Aproape 30 persoane au murit, inclusiv atacatorul si 18 - 20 copii, a anuntat politia, fara a preciza numarul exact al victimelor, informeaza CNN.


Potrivit CNN, sase adulti si 20 de copii, cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani, si-au pierdut viata in urma atacului armat comis la scoala generala "Sandy Hook".

 

Barack Obama a sustinut o conferinta de presa in care a declarat ca SUA "au trecut de prea multe ori prin astfel de situatii in ultimii ani" si ca vor trebui luate masuri pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai repete.

 

Impresionat de drama prin care trec parintii de la scoala generala "Sandy Hook", presedintele SUA nu s-a putut abtine si a izbucnit de mai multe ori in plans in timpul discursului.

 

 

 

Atacatorul a fost identificat. El se numeste Adam Lanza. Fratele sau mai mic, Leo, a fost retinut si se afla in custodia politiei. Tatal celor doi a fost gasit mort in locuinta sa vineri dimineata, insa autoritatile nu ofera inca alte informatii despre acest caz.

 Autorul atacului a fost identificat drept Ryan Lanza, un barbat in varsta de 24 de ani, care a murit in incident.


Politia nu a precizat numarul exact al victimelor, anuntand ca cercetarile continua si ca locatia a fost securizata.

 Trei dintre persoanele ranite sunt in stare grava.


Asupra presupusului agresor, care a fost impuscat mortal, au fost gasite doua arme de foc. Nu se stie cu certitudine daca agresorul a fost ucis sau s-a sinucis, potrivit CNN.


Un incident armat a avut loc, vineri dimineata, la o scoala generala din orasul american Newtown, in statul Connecticut.

 Politia a fost chemata de urgenta, vineri la ora locala 9.40 (16.40, ora Moldovei), la scoala generala "Sandy Hook" din Newtown. Conform publicatiei The Hartford Courant, citata de postul NBC, un agresor inarmat a intrat in cladirea principala a scolii. Un agent de politie a scos din scoala un elev care prezenta plagi prin impuscare si care era in stare grava.

 Scoala are 39 de profesori si aproximativ 650 de elevi. Zeci de agenti de politie au ocupat pozitii in jurul scolii, iar restul institutiilor de invatamant din district au fost inchise.


Autorul atacului ar fi tatal unui elev, un barbat in varsta de 24 de ani originar din statul New Jersey. Barbatul a patruns in scoala cu doua arme de foc, imbracat in negru si avand o vesta antiglont. Cadavrul presupusului atacator zace intr-o sala de clasa.


Printre victime se numara membri ai conducerii scolii din New Town, oras situat la aproximativ 100 de kilometri nord de New York.

 


Alte ştiri despre: