10:19, 16 Septembrie 2012
, PRO TV

VIDEO. Marsul Unirii s-a incheiat fara incidente. Unionistii au votat o petitie


Marsul Unirii a avut loc astazi la Chisinau fara altercatii, nu insa si fara incidente. Politia spune ca au existat doua tentative de a bloca drumul in fata manifestantilor. Pe tot traseul unionistii au fost practic inconjurati de politisti de la toate subdiviziunile Ministerului de Interne. Numarul acestora nu a fost divulgat.Marsul unionistilor a inceput cu o jumatate de ora mai tarziu. Si asta deoarece, potrivit organizatorilor, cateva autocare de la Balti au fost oprite de politie la intrarea in satul Magdacesti.


Si participantii la mars au fost verificati cu detectoarele de metale. Ministerul de Interne a refuzat sa spuna cati politisti au asigurat ordinea pe durata evenimentului.


Primarul capitalei, care a declarat anterior ca nu va participa la marsul unirii, si-a facut aparitia motivand ca a venit sa verifice cum decurge manifestatia.


De la Academia de Stiinte manifestantii au mers in coloana pana la Teatrul Verde, timp in care traficul a fost blocat.


Oamenii care priveau marsul de pe trotuare nu prea erau de acord cu scandarile unionistilor.


La mars au participat si deputati din primul Parlament.


Daca pe tot traseul manifestantii au scandat lozinci unioniste, ajunsi la sediul penitenciarului nr. 13 au pomenit comunistii.


Pana la strada Vasile Alecsandri marsul a decurs fara incidente. Aici insa un grup de tineri a incercat sa blocheze drumul, insa politia i-a dispersat. Iar la intersectia strazilor Anton Crihan si Drumul viilor si-au facut aparitia cativa simpatizanti ai formatiunii Patriotii Moldovei in frunte cu liderul partidului, care anunta vineri ca va renunta sa protesteze.


Ajunsi la Teatrul Verde manifestantii au semnat o petitie cu patru revendicari. Acestia cer ca in Constitutie limba romana sa devina limba de stat, sa fie solutionat conflictul transnistrean, iar pana la 1 septembrie anul viitor Rusia sa-si retraga armata din stanga Nistrului. De asemenea, unionistii solicita ca PCRM sa fie scos in afara legii. Organizatorii sustin ca la mars au fost prezente peste 7 mii de persoane, in timp ce politia spune ca au fost peste 2000 de oameni.

Alte ştiri despre: