17:10, 20 Octombrie 2013
, Stirile Pro TV

Mars pentru unirea Basarabiei cu Romania la Bucuresti. Mii de oameni au iesit in strada


"Vrem Unirea Basarabiei cu Romania", au strigat astazi 10 mii de oameni, cetateni romani, dar si moldoveni. Acestia au organizat un mars de protest in centrul Bucurestiului, cerand ca Basarabia sa devina o prioritate pentru autoritatile romane. Protestatarii au solicitat adoptarea unei legi in acest sens, care, printre altele, ar acorda cetatenia romana fara prea multa birocratie celor din Republica Moldova.Participantii la manifestatie si-au dat intalnire la ora 14.00 in fata Guvernului de la Bucuresti, iar dupa mai bine de o jumatate de ora, insotiti de jandarmi, au plecat in mars spre cladirea Parlamentului. 


La manifestatie au venit cetateni din Republica Moldova, care invata si locuiesc in Bucuresti, dar si multi cetateni romani. 


Marsul a strans la balcoane si in fata blocurilor zeci de curiosi, care au comentat diferit relatia dintre Republica Moldova si Romania. 


Organizatorii sunt insa optimisti. 


In Parlament urmeaza sa fie depus un proiect de lege care sa vizeze Republica Moldova. 


In plus, legea ar stabili numarul de burse acordate moldovenilor, dar si faptul ca Basarabia ar trebui sa devina prioritate nationala pentru Romania. 

Alte ştiri despre: unire, mars, bucuresti,