18:04, 5 Ianuarie 2016
, PRO TV

Marian Lupu: "Pot sa constat un blocaj, determinat de pozitia colegilor de la PLDM, sustinem in continuare ca PD are dreptul sa desemneze candidatul"


Liderul PD Marian Lupu face declaratii pentru presa dupa intrunirea cu PLDM, PL, PD si PPEM.
Marian LUPU, LIDER PD: "Am incheiat runda de discutii. Pot sa constat un blocaj, determinat de pozitia colegilor de la PLDM, care insista pe dreptul de desemnare a prim-ministrului. Pozitia PD ramane neschimbata, e bazata pe logica. In situatia in care avem in componenta fractiunii 20 persoane, fiind prima fractiune pro-europeama, sustinem si in continuare ca avem dreptul sa inaintam un candidat.

 

Vorbesc despre declaratia pe care am semnat-o. Reprezinta 35 de deputati, mai mult de o treime. PD e plasat pe pozitia sa preia aceasta functie, lucru pe care l-am mentionat in discutii cu colegii. Ei fiind prinsi in situatia cu consiliul national, au solicitat timp ca sa convoace consiliul. Noi nu am pus ultimatumuri. Din acest moment mingea e pe terenul PLDM, suntem in asteptarea deciziei lor. Unica dorinta este sa fie mai repede, pentru ca timp nu avem."

 

Reprezentantii PLDM, PD, PL si PPEM s-au intrunit astazi in incinta Parlamentului, pentru o prima runda de discutii, dupa esuarea primei tentative de investire a Guvernului.

Alte ştiri despre: