17:26, 19 Septembrie 2017
, PRO TV

Schimb de "amabilitati" intre Maia Sandu si Andrian Candu. Presedintele Parlamentului o acuza de comportament ridicol si cinic, iar liderul PAS il face pe acesta mincinos - VIDEO


Maia Sandu si Andrian Candu isi impart etichete. Presedintele Parlamentului o acuza de comportament ridicol si cinic, iar liderul PAS il face pe acesta mincinos. In traditionala conferinta de marti de la PD, Candu a calificat protestul de duminica al opozitiei, drept o debandada si a promis ca guvernarea va ajuta opozitia sa se organizeze.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Este ridicol ca persoane lidere al acestei opozitii cum e Maia Sandu sa solicite retragerea sistemul mixt in situatia in care ea vine din PLDM care a sustinut schimbarea sistemului electoral. Este ca impreuna cu DA sa vina cu o astfel de solicitare. Andrian Candu a promis ca guvernarea va ajuta opozitia sa se organizeze mai bine."

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Sa-i oferim opozitiei unele mecanisme de acces in unele organe de lucru ca sa fie mai bine informati."

 

 Candu a spus ca raportul Kroll 2, cerut cu insistenta de opozitie, va fi gata intr-o luna.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Ea, Maia Sandu s-a intalnit cu Cioclea si au discutat despre acest lucru."

 

Totoadata, conducerea bancii s-a intalnit si cu PPDA si li s-a spus cand va avea loc publicarea raportului.

 

Solicitata de ProTv, Maia Sandu i-a reprosat lui Candu ca dezinformeaza si minte in loc sa raspunda la solicitarile opozitiei, precizand ca niciodata nu a promovat sistemul electoral mixt. Cu Andrei Nastase nu am putut sa vorbim pentru a obtine un comentariu.

 

Serviciul de presa al PPDA ne-a comunicat ca acesta nu se afla in tara. Duminica, liderii opozitiei Maia Sandu si Andrei Nastase, alaturi de sustinatorii lor au organzat un proteste in cadrul caruia au cerut revenirea la sistemul proportional.

 

Manifestatia s-a incheiat in fata televiziunii nationale cu altercatii, dupa ce soferul unui microbuz ar fi intrat in cordonul de politisti, ranind patru dintre ei. Inspectoratul General de Politie a deschis un dosar penal pe acest caz, iar soferul a fost retinut. 

Alte ştiri despre: