22:39, 28 Iunie 2018
, PRO TV

Maia Sandu si Andrei Nastase, despre nevalidarea mandatului primarului ales si actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda. Sandu: "Bruxelles spune ca trebuie validate alegerile, ei nu spun ca trebuie repetate"


“Bruxelles spune ca trebuie validate alegerile, ei nu spun ca trebuie repetate. Toate lumea spune: validati.” Asta spune Maia Sandu, despre nevalidarea mandatului primarului ales si actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda.


 

Lorena BOGZA: “Ce va asteptati sa se intample maine la CECC?”

 

 Maia SANDU: "Noi asteptam ca sa se repare abuzurile. Chiar nu trebuie sa stam noi si sa ne gandim la solutii.”

 

 Andrei NASTASE: "Nici un element nu conducea catre invalidarea alegerilor. Vorbim desre un act, eminamente politic, emis de catre niste judecatori aserviti.  Noi ne-am epuizat toate argumentele. Revizuirea o poate face partile implicate in proces. Sigur ca politic se poate decise daca o institutie, vorbim aici despre CECC, va depune cerere de revizuire cu argumentele necesare. Eu pot face, dar eu nu intru intr-un joc politic. Eu mi-am aparat pozitia, mai departe, cei care au aruncat aceata piatra, trebuie sa o scoata.”

 

  Maia SANDU: “Bruxelles-ul spune ca trebuie validate alegerile, ei nu spun ca trebuie repetate. Toate lumea spune: validati.” 

 

Acum patru zile, Curtea Suprema de Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel de a declara invalide alegerile locale de la Chisinau. Decizia este definitiva si irevocabila.

 

Motivul pe care s-au bazat magistratii este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a facut cateva live-uri pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot.

 

Judecatoarea Rodica Berdilo, care a luat prima decizie, a scris in decizia motivata ca transmisiunile au fost urmarite de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

Alte ştiri despre: