14:34, 20 Aprilie 2017
, PRO TV

Maia Sandu, despre schimbarea sistemului electoral: "Democratii si socialistii au o intelegere intre ei. Dodon se comporta cu Plahotniuc ca cu un ou de Pasti, se teme sa nu-l strice" - VIDEO


Democratii si socialistii vor sa modifice cu orice pret sistemul electoral pentru a truca mai usor alegerile, asta a spus Maia Sandu, care pledeaza pentru pastrarea actualului sistem. Astazi liderul PAS a venit cu mai multe modificari la codul electoral pe care spune ca le va transmite unor deputati, dar si organizatiilor internationale.


 

Maia SANDU, LIDER PAS: "Dodon se comporta cu Vlad Plahotniuc ca cu un ou de pasti, pe care se teme sa nu-l strice... dar cum este el asa umflat in pene, Dodon se va strica inainte..."

 

Maia Sandu spune ca indiferent ca e uninominal sau mixt - ambele proiecte au acelasi scop. Democratii si socialistii, care ar avea o intelegere intre ei, isi doresc modificarea sistemului electoral pentru a putea frauda mai usor alegerile din 2018.

 

Maia SANDU, LIDER PAS: "circumscriptiile nu sunt clare ...vor sa convinga"

 

Atat serviciul de presa al democratilor, cat si al presedintelui nu au raspuns la telefon pentru comentarii. Astazi si cei de la PAS au venit cu mai multe propuneri de modificare a sistemului electoral, care desi ar avea mai multe carente, in conditiile actuale, este mult mai bun decat cel mixt si uninominal.

 

 Maia SANDU, LIDER PAS: "Explicati-mi cum o sa uneste o majoritate pentru ca trebuie facute legi.."

 

PAS a propus ca in diaspora sa fie deschise nu 100, ci in jur de 150 de sectii de votare. La fel ca si Igor Dodon, PAS propune ca peste hotare, alegerile sa se desfasoare doua zile, iar intr-o sectie de votare sa fie nu mai putin de 8 mii de buletine de vot si nu trei mii asa cum este acum.

 

Totodata, dupa modelul bacalaureatului, Maia Sandu propune ca in toate sectiile de votare sa fie instalate cel putin 2 camere de supraveghere. Aceste, dar si alte modificari, liderul PAS sustine ca le va transmite unor deputati din parlament, dar si mai multor membri ai unor organizatii internationale.

Alte ştiri despre: