21:30, 20 Septembrie 2018
, PRO TV

Maia Sandu, despre furtul miliardului si vilele lui Plahotniuc: "Guvernarea este implicata in furtul miliardului, iar strategia prezentata de Procuratura este de doi bani". "Intrebat de vile, Plahotniuc nu nimerea clanta la usa ca sa fuga de ziaristi"


Liderul Pas spune ca in furtul miliardului este implicata guvernarea, strategia prezentata de Procuratura este de doi bani, iar Candu face investigatiile lui proprii. Declaratiile facute de Maia Sandu in cadrul emisiunii InPROfunzime.


 

Maia SANDU, LIDER PAS: "Cum se explica ca hotii de miliarde sunt liberi? Aceasta guvernare este implicata in furtul miliardului. Strategia prezentata de procuratura este de doi bani. Acesti oameni si-au propus sa construiasca aici o zona off-shore si asta este strategia lor pentru Republica Moldova. E mai curios ca Procuratura nu stie de 90%, dar de 50% din miliardul furat.

 

Candu face investigatiile lui proprii. 30 miliarde de dolari au fost spalati prin Republica Moldova. Totul se stie. Procuratura e plina cu oameni care nu-si fac treaba.

 

Plahotniuc cand a fost intrebat de vile nu nimerea clanta la usa ca sa fuga de ziaristi." 

 

Despre legea amnistiei fiscale:

"Dodon e parte din acelasi grup. In cazul numirii ministrilor se poate face spectacol. Au fost obiectii la aceasta lege, iar guvernarea a aprobat-o. Acesti oameni au pus propriile lor interese in fata intereselor cetatenilor. Au procedat urat fata de cei de la Fondul Monetar. Au inteles ca nu vor putea primi bani de la UE in curand."

 


Anterior, ambasdorul UE la Chisinau, Peter Michalko a spus ca legea amnistiei fiscale submineaza angajamentul Republicii Moldova in lupta impotriva coruptiei, iar cei implicati in furtul miliardului trebuie sa fie pedepsiti.

Alte ştiri despre: