18:24, 5 Februarie 2018
, PRO TV

Maia Sandu cere PA sa traga la raspundere penala responsabilii de la ANRE care nu ar fi ajustat pana acum tarifele la gaz


Maia Sandu cere Procuraturii Anticoruptie sa traga la raspundere penala responsabilii de la ANRE care nu ar fi ajustat pana acum tarifele la gaz. Astfel, consumatorii casnici ar fi achitat in plus 1,5 miliarde de lei in conditiile in care resursele energetice s-au ieftinit pe piata internationala, iar dolarul s-a devalorizat.Denuntul a fost depus astazi de lidera PAS. Plangerea vine dupa ce anterior expertii economici au sesizat ca gazul ar trebui sa se ieftineasca in medie cu 30 la suta, iar Pavel Filip a constat ca exista premise de o reducere de 20 la suta.

 

In cele din urma, la sfarsitul saptamanii trecute, MoldovaGAZ a prezentat niste calcule Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica in care se spune ca taxele ar putea fi mocsorate cu 11,4 la suta, din aceleasi motive prezentate de specialistii in energetica. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata curand de institutie.

Alte ştiri despre: