13:42, 15 Ianuarie 2019
, PRO TV

Maia Sandu si Andrei Nastase, inregistrati pentru parlamentare in circumscriptiile uninominale - VIDEO


Maia Sandu a fost inregistrata pentru parlamentare in circumscriptia uninominala numarul 50, la Vest de tara noastra. Lidera PAS va fi a patra in buletinul de vot. Totodata Andrei Nastase a fost inscris pe circumscriptia nr. 33 care include suburbiile capitalei. Si exact in aceeasi zi a fost inregistrat contracandidatul sau, Andrei Nastas.


 

Maia Sandu a prezentat la CEC 490 de semnaturi, dintre care 465 au fost considerate valabile. Pe circumscriptia Europa de Vest au fost inregistrati pana acum si alti 3 candidati: democrata Olga Coptu si candidatii independenti Valentina Geamana si Gheorghe Bobeica.

 

Alte 10 persoane asteapta sa fie inscrise. Si liderul PPDA, Andrei Nastase, a fost inregistrat, acum cinci zile, pe circumscriptia numarul 33 Chisinau.

 

Exact in aceeasi zi si pe aceeasi circumscriptie a fost inscris in cursa si contracandidatul sau, independentul Andrei Nastas.

 

Acestia vor concura cu democratul Constantin Tutu. Ciobanu Maria de pe listele blocului ACUM a fost inregistrata in circumscriptia din Telenesti, iar Igor Munteanu, pe cea de la Calarasi. Un membru al partidului Sor a primit refuz pe circumscriptia din Rezina, pentru ca persoana responsabila de semnaturi a comis erori in completarea listelor de subscriptie. Formatiunea a depus o contestatie la CEC.

 

Ilan Sor a fost inregistrat pe circumscriptia de la Orhei, Marina Tauber, pe cea de la Ivancea, iar Reghina Apostolova pe o circumscriptie din Chisinau.

 

Potrivit CEC, trei candidati independenti nu au fost inregistrati pe cele doua circumscriptii din regiunea transnistreana, pentru ca s-ar fi comis greseli la completarea listelor de subscriptie, dar si pentru ca ar fi avut semnaturi false. Pana acum, 154 de candidati au fost inregistrati pe cele 51 de circumscriptii uninominale.

Alte ştiri despre: