19:49, 2 Noiembrie 2018
, PRO TV

Mai multe ONG-uri din strainatate ar finanta ilegal partide din Moldova. Concluziile facute de membrii unei comisii speciale a Parlamentului, creata la initiativa PD - VIDEO


Mai multe ONG-uri din strainatate ar finanta ilegal partide din Moldova si s-ar amesteca in politica interna din tara noastra. Sunt concluziile facute de membrii unei comisii speciale a Parlamentului, creata la initiativa democratilor. Opozitia sustine, insa, ca aceste constatari au fost facute cu scopul de a-i intimida pe cei care se opun guvernarii.Intr-un comunicat emis astazi de Parlament scrie ca printre ONG-urile din strainatate, care ar finanta ilegal partide politice de la noi este si fundatia “Open Dialog”.

 

Pentru a afla mai multe date despre aceasta, comisia parlamentara a audiat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Serviciului Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, reprezentantii SIS-ului, dar si pe cei din Comisia Electorala Centrala.La sedinta urmau sa vina si cativa procurori, insa Procuratura Generala a informat in scris ca legea nu le permite acestora sa fie prezenti la audieri. 

 

Vadim PISTRINCIUC, DEPUTAT PLDM: "Aceasta comisie are denumire gresita. Aceasta comisie trebuie sa se numeasca Comisia privind executarea si neutralizarea opozitiei. Restul sunt inventii."

 

 Activitatea Comisiei va continua si saptamana viitoare, iar dupa audieri reprezentantii acesteia vor prezenta un raport in Parlament. Totusi, constatarile nu au atributii juridice. Comisia de ancheta a fost creata la inceputul lunii octombrie, dupa ce deputati PD au cerut investigarea legaturilor dintre Ludmila Kozlowska, sefa unui ONG din Polonia, cu PAS si Platforma DA.

 

Anterior, lidera PAS, Maia Sandu a respins acuzatiile, mentionand ca a participat doar la o conferinta organizata de acest ONG in Parlamentul European despre incalcarea drepturilor omului de catre regimul de la Chisinau

Alte ştiri despre: