12:10, 5 August 2018
, PRO TV

Maduro il acuza pe liderul Columbiei ca a vrut sa-l asasineze. Cine a revendicat atacul cu drona - VIDEO


In timp ce liderul Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a acuzat pe presedintele columbian ca este responsabil de atentatul care l-a vizat sambata, un misterios grup rebel care ar fi compus din civili si militari a revendicat atacul, relateaza AFP.
”Astăzi au încercat să mă asasineze”, a declarat Maduro într-o intervenţie radiotelevizată. ”Nu am nicio îndoială că numele lui Juan Manuel Santos este în spatele acestui atentat”, a dat el asigurări.


La Bogota, Guvernul columbian a respins categoric această acuzaţie, pe care a catalogat-o drept ”absurdă”.


Un misterios grup rebel care ar fi compus din civili şi militari a revendicat atentatul care l-ar fi vizat sâmbătă pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, potrivit unui comunicat difuzat pe reţelele sociale, relatează AFP.


“Este contrar onoarei militare să-i menţii la guvernare pe cei care au uitat Constituţia şi au făcut din funcţia publică un mod obscen de îmbogăţire”, denunţă textul semnat de “Mişcarea naţională a soldaţilor în cămaşă”.


“Nu putem tolera ca populaţia să fie înfometată, ca bolnavii să nu aibă medicamente, ca moneda să nu mai aibă valoare, ca sistemul educativ să nu mai înveţe nimic şi să nu facă decât îndoctrinare cu comunism”, se mai menţionează în comunicat.


“Popor al Venezuelei, pentru ca această luptă de emancipare să fie o reuşită, este necesar să coborâm cu toţii în stradă şi să nu mai plecăm”, adaugă textul citat.


Atacul eşuat ar face parte din “Operaţiunea Phoenix”, potrivit comunicatului citit sâmbătă seara de Patricia Poleo, o jurnalistă apropiată de opoziţie care locuieşte în SUA, pe canalul ei de YouTube.


Această adversară feroce a guvernului socialist venezuelean s-a limitat doar să citească textul pe care afirmă că l-a primit de la acest grup rebel, potrivit AFP. 

Alte ştiri despre: