11:27, 6 Noiembrie 2018
, Stirile PRO TV

Macron vrea cat mai rapid o armata a UE. “Trebuie sa ne aparam de China, Rusia, chiar si de SUA”


Presedintele Frantei propune o noua politica de securitate in Europa, avertizand ca deceniile de pace s-ar putea apropia rapid de sfarsit.
Într-un interviu acordat Europe 1, Macron a spus că „trăim într-o lume periculoasă” şi că perioada de pace prin care a trecut continentul nostru a fost „o paranteză de aur”. Preşedintele Franţei a afirmat că „nu îi vom putea apăra pe europeni dacă nu ne decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care e la graniţele noastre şi a arătat că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care se apără tot mai mult singură, fără a depinde de Statele Unite şi în modul cel mai suveran”.

 

Macron a vorbit despre „puterile autoritare care reapar şi se înarmează din nou la graniţele Europei”, fără a le nominaliza. „Trebuie să ne apărăm de China, Rusia şi chiar de Statele Unite”, a spus liderul de la Paris, referindu-se apoi explicit la tratatul INF.

 

„Cine este victima principală” a retragerii SUA din tratatul nuclear, a întrebat Emmanuel Macron: „Europa şi securitatea sa”.

 

Preşedintele francez a avertizat că riscăm să ne întoarcem la „o Europă din ce înce mai fracturată” din cauza partidelor care „se joacă cu temerile oamenilor”.

 

Sursa: Europe1

Alte ştiri despre: