09:55, 25 Septembrie 2012
, PRO TV

Lupu s-a razgandit: S-a zis cu stiintificul, limba nu este romana


“Noi nu suntem de acord cu schimbarea limbii. Noi nu am discutat ce anume modificam in Constitutie, noi am convenit ca trebuie sa aplicam acele modificari la Constitutie care au fost nereusite. Articolul 13 nu are nimic cu functionarea mecanismelor statale si cu institutiile democratice. Noi oferim dreptul la autoidentificare etnica, nimeni nu preseaza pe nimeni”. Asta a declarat presedintele legislativului Marian Lupu, in cadrul emisiunii In PROfunzime.


 

Referitor la pozitia pe care o avea in trecut, precum ca limba din punct de vedere stiintific se numeste romana, Marian Lupu a spus ca s-a razgandit. “S-a zis cu stiintificul, deoarece stiintifice sunt tezele sustinute de oamenii de stiinta, iar eu astazi va zic: voi promovati ideile stiintifice, insa va atrag atentia ca stiintele sociale sunt cu o puternica influenta subiectiva. Iar daca sunt subiective inseamna ca sunt promovate in interese politice”, a precizat Lupu.


Intrebat cum vor vota modificarea daca nu detin majoritatea mandatelor in Parlament, presedintele legislativului a spus ca cea mai usoara cale ar fi cea de aprobare in Parlament. “In cazul nostru noi nu avem majoritatea si chiar daca ar cadea de acord cu tot continutul, opozitia, principial nu va mege la vot. Ramane referendumul. Eu nu vad alta cale decat referendumul asa ca terminam partea de continut si mergem la referendum. Cum se termina nu stim. Daca vom vedea ca nereusita este mare, deoarece opozitia nu va sta cu mainile in buzunar, ma intreb mai are rost sa cheltuim bani”, a punctat democratul.


Totodata, Lupu s-a referit si la marsurile unionist. “Majoritatii cetatenilor aceste marsuri le provoaca un mare deranj. Sa vedem cine sunt in fruntea acestor marsuri unioniste? Nu ii gasim pe unii care au semnat declaratia de independenta a RM? Acele persoane au semnat declaratia avand in mintea lor altceva”, a specificat presedintele Parlamentului.

 

Anterior, presedintele Parlamentului sustinea ca limba romana din punct de vedere stiintific este romana.

Alte ştiri despre: