12:29, 27 Ianuarie 2016
, PRO TV

Lui Vladimir Putin i s-a facut rau dupa dezvalurile BBC privind uriasa sa avere. Accesul in Piata Rosie a fost blocat


Politia a blocat accesul in Piata Rosie marti seara, iar toate persoanele aflate in piata, inclusiv angajatii patinoarului si ai unui targ, precum si numerosi turisti au fost escortati in afara zonei, relateaza agentia ucraineana Unian. Martorii oculari au povestit ca o salvare cât un tramvai a sosit la fata locului, iar ulterior mai multe siteuri au avansat ipoteza ca presedintele rus ar fi suferit un atac de cord, dupa ce BBC a difuzat documentarul despre “Averea secreta a lui Putin”, in care liderul rus este acuzat explicit de coruptie inclusiv de reprezentanti ai Trezoreriei SUA, noteaza EVZ.RO.
Motivul ar fi fost “desfasurarea unei operatiuni speciale”, dupa cum a declarat un politist cotidianului economic rus Vedomosti. Un alt angajat al politiei moscovite a explicat aceste restrictii prin “motive tehnice”, fara sa ofere alte detalii, potrivit aceluiasi ziar, citat de Agepres. Toate punctele de acces în piata au fost blocate cu garduri metalice, lânga care au fost postate patrule ale politiei, pietonii fiind îndrumati sa caute cai ocolitoare.

 

Cel putin o masina a salvarii, potrivit presei ruse, a fost vazuta lânga Kremlin, între cladirea GUM (Glavnîi Universalinîi Magazin/Magazinul Universal Central) si catedrala Vasili Blajennîi (Fericitul Vasile).

 

Cunoscutul analist politic rus Gleb Pavlovski, odinioara un apropiat al Kremlinului, a confirmat blocarea Pietei Rosii marti seara si prezenta unei masini a salvarii.

 

“Un sofer de taxi m-a informat ca Piata Rosie este închisa si ca o masina a salvarii a venit la Mausoleu (Kremlin). Una albastra, lunga cât un tramvai”, a scris el pe contul sau de Facebook, dar s-a abtinut de la orice fel de speculatii despre persoana pentru care a fost chemata salvarea.

Incidentul, care nu a fost comentat de autoritatile ruse, a avut un larg ecou în schimb pe retelele sociale, unde majoritatea utilizatorilor au legat blocarea Pietei Rosii de starea de sanatate a presedintelui rus Vladimir Putin.

 

Continuarea pe EVZ.RO

Alte ştiri despre: