09:35, 14 Aprilie 2018
, PRO TV

Loviturile asupra Siriei “s-au incheiat”, anunta Pentagonul


Atacul din noaptea de vineri spre sambata nu va avea o continuare, au precizat oficialii americani.


 

Loviturile efectuate de SUA, Franţa şi Regatul Unit împotriva programului de arme chimice al Siriei s-au încheiat, a indicat, la Washington, vineri seara (ora locală, sâmbătă dimineaţa - ora României), generalul Joe Dunford, şeful Statului Major american, citat de AFP.

 

Generalul, care l-a avut alături la Pentagon pe ministrul Apărării, Jim Mattis, a indicat că nicio altă operaţiune nu era prevăzută pentru moment.
El a precizat că aliaţii au avut grijă să evite să atingă forţele ruse, prezente masiv în Siria, dar că Moscova nu a fost avertizată înainte de intervenţie.

 

Regimul de la Damasc a denunţat sâmbătă operaţiunea militară a SUA, Franţei şi Marii Britanii.

 

“Agresiunea tripartită asupra Siriei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional (...) şi va fi sortită eşecului”, a informat agenţia oficială siriană SANA, citată de AFP.

 

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

 

El a precizat că a ordonat lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale regimului de la Damasc.

Alte ştiri despre: