21:02, 7 Septembrie 2017
, PRO TV

Mihai Ghimpu a aflat de pe facebook despre faptul ca Iurie Darda paraseste formatiunea: "Am citit si eu aseara. Mi-au comunicat si colegii. El acum se afla in Romania. Pentru mine e clar ca avea presiuni"


Mihai Ghimpu a declarat la emisiunea InPROfunzime ca deputatul Iurie Darda a fost constrans sa plece din partid, insa nu a mentionat de catre cine. Liderul PL afirma ca nu a stiut despre decizia lui Darda. Nici colegii de partid ai deputatului habar nu au care ar fi motivele plecarii.


 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Am citit si eu aseara. Mi-au comunicat colegii. Da, el acum se afla in Romania, nici la sedinta nu a fost. Pentru mine e clar ca avea presiuni, avea controale. Chiar si dupa acest anunt nu am luat legatura cu el. Eu nu cred ca el pur si simplu asa a decis. Nu-mi raspundea la telefon. Eu il inteleg, daca i s-a pus cutitul la gat sau barda deasupra capului. Omul are afaceri, acolo lucreaza mii de oameni, sunt contracte.”

 

Iurie Darda a scris aseara pe o retea de socializare ca paraseste formatiunea. Acesta a mentionat ca a fost supus in ultima perioada unei campanii de denigrare, in care ar fi implicate inclusiv persoane din anturajul sau. Astfel, el nu vrea ca acest lucru sa afecteze imaginea partidului. Parlamentarul sustine ca va ramane in continuare deputat neafiliat.

 

Anterior alti 2 deputati au anuntat ca parasesc fractiunea PL. Iurie Darda este milionar si are 2 companii de constructii. Una dintre acestea i-a adus anul trecut dividende de 11 milioane de lei, iar cealalta – aproape 400 de mii. Deputatul conduce un Range Rover din 2013, cumparat in leasing. Dupa retinerea lui Dorin Chirtoaca, CNA a solicitat de la primarie documente despre una dintre firmele lui Darda.

Alte ştiri despre: