19:30, 7 Februarie 2018
, PRO TV

Liberalii si socialistii din CMC mai ca nu s-au luat la bataie. Spiritele s-au incins, dupa ce PL a venit cu initiativa de a numi 2018, anul unirii - VIDEO


Liberalii si socialistii din CMC mai ca nu s-au luat astazi la bataie. Spiritele s-au incins, dupa ce PL a venit cu initiativa de a numi 2018, anul unirii. Desi initial majoritatea a acceptat ca proiectul sa fie inclus pe ordinea de zi, intr-un final au ramas doar liberalii, care insa nu au avut suficiente voturi.


 

Ion CEBANU, CONSILIER SOCIALIST: "Propunem un proiect ca anul unirii sa fie anul unirii in Municipiul Chisinau.”

 

 Ion CEBAN, CONSILIER PL: „Domnul Cebanu o sa va spun ca trebuie sa faceti anul unirii cu procuratura si Procuratura Anticoruptie pentru ilegalitatile pe care le-ati facut in ultimii 10 ani. Asa ca 10 ani de unire cu procuratura ar trebui sa faceti.”

 

 Intial initiativa liberalilor a fost sustina si de consilierii PPEM, care au votat pentru a introduce proiectul pe ordinea de zi, insa imediat dupa asta au plecat glont. Liberalii s-au facut foc si para, asa ca au parasit sala de sedinte in semn de protest.

 

Ion CEBANU, CONSILIER PL: „Daca am ajuns ca dupa 20 de ani sa ni sa se spuna luati-va cemodanul si plecati in Romania .... Rusine sa va fie de o 100 de ori. Eu ii inteleg pe socialisti, dar pe cei de la PPEM?”

 

 Proiectul care prevede ca anul 2018 sa fie declarat anul unirii a fost propus si in parlament de cateva ori, insa la fel nu a avut sustinerea deputatilor. Intre timp presedintele tarii Igor Dodon pregateste un document, care prevede ca anul acesta sa fie numit anul lui Stefan cel Mare.  

Alte ştiri despre: