09:19, 10 Ianuarie 2018
, PRO TV

Legea anti-propaganda a fost promulgata de Candu - VIDEO


Tot astazi Andrian Candu a promulgat si legea anti-propaganda, dupa ce Igor Dodon a refuzat repetat sa o faca. Astfel, in 30 de zile din data publicarii in Monitorul Oficial, canalele din Moldova nu vor mai avea voie sa retransmita stirile si emisiunile politice, informative si militare din Federatia Rusa.


 

Decretul a fost semnat in aceasta dimineata, in absenta jurnalistilor. Astfel, canalele din Moldova nu vor mai avea voie sa difuzeze programele informative din statele care nu au semnat conventia europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera. Noile modificari la Codul Audiovizualului vizeaza in special posturile rusesti.

 

Cei care nu se vor conforma legii risca sa se aleaga cu o amenda de pana la 70 de mii de lei. Documentul a fost reconfirmat in legislativ la sfarsitul lui decembriem, de democrati si membrii Grupului Popular European. Socialistii, cat si presedintele Igor Dodon ii acuza pe initiatori de limitarea libertatii de exprimare si instaurarea dictaturii prin aceste modificari la Codul Audiovizualului.

 

Seful statului chiar a cerut Curtii sa verifice constitutionalitatea deciziei. Initiatorii spun ca vor astfel sa puna capat manipularii media venite din exterior.

Alte ştiri despre: