16:11, 12 Decembrie 2017
, PRO TV

La un an de cand a devenit presedinte Igor Dodon a iesit la raport. S-a laudat cu ce a reusit sa faca, dar mai mult s-a plans pe guvernare - VIDEO


La un an de cand a devenit presedinte Igor Dodon a iesit la raport. S-a laudat cu ce a reusit sa faca, dar mai mult s-a plans pe guvernarea care l-ar fi impiedicat sa realizeze promisiunile electorale. I-a acuzat pe democrati de toate relele si s-a aratat sigur ca socialistii, in fruntea carora s-a aflat, vor ajunge in Parlament dupa parlamentarele din 2018 si vor inchide oficiul NATO la Chisinau. Cei de la PD spun ca Dodon s-a lansat in declaratii electorale.


 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Majoritatea initiativelor pe plan intern ale Presedintelui au fost blocate sau boicotate de Parlament sau Guvern. Prin aceste actiuni impotriva Presedintelui, Guvernarea a creat si mai multa incertitudine si nemultumire in societate.”

 

 Seful statului isi pune mari sperante in Parlamentarele din 2018. 

 

Igor DODON, PRESEDINTE: ”Exista riscul ca odata cu schimbarea guvernarii majoritatii parlamentare,acest oficiu va fi inchis si nu excludem acest lucru.”

 

Dodon crede ca un eventual referendum privind anularea sistemului mixt de vot ar putea amana alegerile parlamentare.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: ”Vreti sa dati motive Partidului Democrat sa nu faca alegeri in anul urmator. Eu din 2014 lupt pentru alegeri anticipate.”

 

 Igor Dodon spune ca si-ar dori sa revina in fruntea socialistilor daca i s-ar permite. 

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “In 26 de ani de independenta niciun presedinte nu a avut interdicita sa fie membru de partid. Foarte straniu ca interdectia a aparut anul trecut, cand sondajele aratau ca partidul socialisilor va invinge.”

 

 Astazi Curtea Constitutionala a stabilit ca mandatul Presedintelui Republicii Moldova este incompatibil cu calitatea de membru al vreunui formatiuni politice. Sesizarea la Curte a fost depusa de fostul coleg de partid al lui Dodon, deputatul socialist Vlad Batrancea.

 

In raportul de astazi a criticat initiativa democratilor de a introduce in Legea Suprema notiunea de “orientare europeana a tarii” dar si modificarile la Codul Audiovizualului, care impiedica difuzarea stirilor si emisiunilor de analiza din Rusia.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Si chiar daca o sa permita retransmisia desenului animat “Masha i Medvedi” sau lasam asta la o parte...”Maria Mirabela” din Romania, asta nu inseamna ca oamenii o sa-i iubeasca mai mult pe democrati.”

 

 Dodon s-a laudat ca o multime de actiuni de binefacere pe care le-a facut impreuna cu Fundatia de Caritate a sotiei sale. A explicat si de unde a luat bani.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Am reusit sa stabilim contacte cu mai multe organizatii si federatii din alte tari. Am acumulat 20 de milioane de lei, surse interne si externe, unele ambasade, cea a Chinei ne-a ajutat inclusiv.”

 

 La conferinta de astazi de la Resedinta de Stat nu avut acces toti ziaristii. Fotojurnalistul Constantin Grigorita a stat afara. Asa a decis serviciul paza, spune Dodon.

 

Constantin GRIGORITA, FOTOJURNALIST: “Daca serviul de paza a gasit pericol in persoana mea, atunci sa argumenteze care este pericolul? Ca pun intrebari incomode?”

 

 Jurnalistii au trebuit sa se acrediteze suplimentar pentru evenimentul de astazi, pentru ca cei de la presedentie au vrut sa stie cati vor fi. Igor Dodon a devenit presedinte in urma alegerilor prezidentiale din 13 noiembrie 2016, invingand-o pe Maia Sandu in turul doi de scrutin.

Alte ştiri despre: