17:02, 1 August 2018
, PRO TV

La toamna ar putea fi modificat Codul Electoral, astfel incat sa fie evitata o situatie similara cu cea din iunie cand alegerile locale au fost invalide. Ce-si propune guvernarea pentru urmatoarea sesiune parlamentara - VIDEO


La toamna ar putea fi modificat Codul Electoral, astfel incat sa fie evitata o situatie similara cu cea din iunie cand alegerile locale au fost invalide. Totodata, vom avea bugetul pentru 2019 aprobat si Constitutia schimbata. Asta isi propune guvernarea pentru urmatoarea sesiune parlamentara. Astazi Andrian Candu a facut bilantul lucrarilor din legislativ din ultima perioada si promite remanieri drastice in institutie.Andrian Candu vorbeste despre reduceri de personal in Parlament, menite sa micsoreze din cheltuielile statului pentru cadre. Ideea lansata inca la inceputul acestui an, va prinde insa contur abia la anul.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Va disparea institutia asistent parlamentar. Nu vor mai exista, sunt astazi peste o suta si ceva si asta este o povara inclusiv bugetara."

 

“Tot ce inseamna optimizari noi stim, doar ca implementarea se va face in toamna, cu intrarea in vigoare de la 1 ianuarie,ca noul parlament sa aiba o noua structura.”

 

 Astazi, Andrian Candu a tinut ultima conferinta de presa inaintea vacantei si odata ce a enumerat succesele guvernarii a trecut si la planuri de viitor. Asadar, la toamna vom afla ce schimbari pot fi facute in Codul Electoral, astfel incat sa nu ne mai pomenim cu o situatie asemanatoare cu cea de la localele din iunie, din capitala. Asta dupa ce Comisia juridica a legsilativului isi va prezenta recomandarile. La cateva luni inainte de alegeri, actuala legislatura isi va asuma si repartizarea banilor pentru anul 2019.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “In lunile septembrie si octombrie se va lucra la buget si la politica fiscala si imi propun ca pana la ijlocul lui noimebrie 2018 sa aprobam bugetul pentru 2019.”

 

 Partidul de la guvernare insista pentru modificarea Constitutiei, astfel incat sa fie introdusa sintagma de “integrare europeana”, pentru ca sa fie clar ca Republica Moldova opteaza pentru vectorul european. Ca Legea Suprema sa fie modificata este nevoie de votul a 67 de deputati, majoritatea parlamentara insa nu are sustinerea necesara. Guvernare spera la o schimbare in toamna.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “De la intrarea in vigoare a acestora, toti functionarii isi vor desfasura activitatea, vor elabora politici ca sa ne apropiem cat mai repede de UE.”

 

 Anterior, seful satului spunea ca integrarea europeana este viziunea partidului de la guvernare si nu poate fi impusa ca ideologie oficiala a statului, iar autoritatile ar fi trebuit sa organizeze un referendum, pentru ca poporul sa decida. Alesii tarii vor iesi la munca pe 3 septembrie.

Alte ştiri despre: