18:44, 14 Februarie 2016
, PRO TV

La congresul de constituire a partidului unionist Dreapta: "Obiectivul de baza este unirea cu Romania" - VIDEO


La congresul de constituire a partidului unionist Dreapta: "Obiectivul de baza este unirea cu Romania" - VIDEO

Un fost deputat liberal incearca sa-si intemeieze o formatiune care, la fel ca PL, va incerca sa obtina unirea Republicii Moldova cu Romania. Astazi, a avut loc congresul de constituire a partidului unionist Dreapta, in fruntea caruia se afla Ana Gutu.Ana GUTU, LIDER DREAPTA ”Obiectivul de baza este unirea cu Romania. Pledeaza pentru atingerea acestui deziderat in parlament. Sa explicam pentru cetaten ce ins3mana: o viata mai buna. La ora actuala PIB-ul RM echivaleaza cu Prahova. Deci unire ar aduce un judet in plus.”

 

Invitati au fost din Romania...

 

Stefan BURLACU, DEPUTAT PARLAMENTUL ROMANIEI ”Sa stiti ca Romania se implica si a ajutat Moldova de cate ori a fost greu. Filip a fost la Ciolos pentru imprumut. Noi totdeauna am fost langa dvs si v-am ajutat, dar ii dai copilului pentru ca-ti cere, dar trebuie sa mai si invete, sa puna mana pe carte.”


 

Nicolae DABIJA, SCRIITOR Am fost la Rezina. Sala de cultura arhiplina. Am spus ”noi romanii”. Cineva a spus: noi nu suntem romani, suntem moldoveni. Iata fratele meu care locuieste in Bucuresti e roman. I-am spus ce mama geniala are sa nasca 2 reprezentanti a 2 natiuni diferite.”

 

Liderul miscarii Ana Gutu spune ca saptamana viitoare documentele necesare vor fi depuse la ministerul Justitiei. Aceasta mentioneaza ca singurul scop al partidului este Unirea. Odata ce aceasta va fi realizata...

 

Ana GUTU, LIDER DREAPTA ”Mi-as dori mult sa fie dizolvat. Raman tinerii care vor fi chemati sa investeasca intelectual in armonizare.”

 

Potrivit ultimului barometru de opinie publica, 21 la suta dintre moldoveni se pronunta pentru unirea cu Romania. Pe esichierul politic de la Chisinau sunt mai multe partide unioniste, printre care PNL si Partidul Liberal. Din ultimul, Ana Gutu a plecat in 2013, cand impreuna cu alti 6 deputati a parasit partidul si a format Partidul Liberal Reformator, in frunte cu Ion Hadarca. Ulterior, Ana Gutu a plecat si din aceasta formatiune. 

Alte ştiri despre: