15:51, 12 Decembrie 2017
, PRO TV

La cea de-a saptea intalnire pe care au avut-o in acest an, Vladimir Putin si Recep Erdogan l-au criticat pe Donald Trump - VIDEO


La cea de-a saptea intalnire pe care au avut-o in acest an, Vladimir Putin si Recep Erdogan l-au criticat pe presedintele american, Donald Trump. Cei doi oficiali au stat de vorba la Ankara si au calificat drept o greseala recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului.


 

Vladimir PUTIN, PRESEDINELE FEDERATIEI RUSE: ”Atat Rusia, cat si Turcia considera ca decizia administratiei Statelor Unite de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului si de a-si muta ambasada in acel oras nu ajuta la solutionarea situatiei din Orientul Mijlociu. Dimpotriva, aceasta destabilizeaza situatia din regiune, care este deja tensionata."

 

 Vladimir Putin a spus ca nu sustine decizia luata saptamana trecuta de Donald Trump. El crede ca statutul Ierusalimului trebuie stabilit in urma negocierilor directe dintre israelieni si palestinieni. De aceeasi  parere este si presedintele turc, Recep Erdogan, care a declarat ca Israelul incearca sa creasca presiunea asupra palestinienilor. Cei doi oficiali au vorbit si despre situatia din Siria si au anuntat ca la inceputul anului viitor vor organiza un summit la Soci, pentru rezolvarea conflictului.

 

Recep ERDOGAN, PRESEDINTELE TURCIEI:Urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem este sa organizam, cat mai curand posibil, o noua intalnire la Soci. Am discutat despre pasii suplimentari care trebuie luati pentru a promova procesul politic.”

 

 Vladimir PUTIN, PRESEDINELE FEDERATIEI RUSE: ”Aproape tot teritoriul din Siria a fost eliberat de teroristi. In caz ca violentele vor reizbucni, vom veni cu un raspuns.”

 

 Dupa ce ieri Vladimir Purtin a ordonat ca militarii rusi sa se retraga din Siria, astazi primul grup de soldati a ajuns in Rusia.

 

Militarii au fost intampinati de oficiali din Ministerul rus al Apararii, dar si de rude si prieteni. In 2015, Rusia a intervenit in razboiul din Siria, sustinand regimul de la Damasc.

Alte ştiri despre: