13:55, 22 Ianuarie 2018
, Stirile PRO TV

Japonia pregateste populatia pentru cazul in care Coreea de Nord va ataca cu rachete - VIDEO


Persoanele aflate intr-un parc de distractii din Tokyo au fost nevoite sa se adaposteasca, dupa ce sirenele au inceput sa sune, din cauza unui exercitiu de aparare civila.
Potrivit ABC News, autorităţile din capitala japoneză au organizat acest exerciţiu bazându-se pe un scenariu în care Coreea de Nord lansează o rachetă balistică asupra Japoniei.

 

Exerciţiul a avut loc inclusiv într-o staţie de metrou, iar în anunţul făcut de autorităţi, oamenii erau sfătuiţi să intre în cel mai apropiat adăpost subteran sau să rămână în case.

 

”A fost lansat un exerciţiu despre lansarea unei rachete. Toată lumea, vă rog rămâneţi calmi şi căutaţi adăpost în subteran. Cei care sunt deja în clădiri, vă rugăm rămâneţi acolo”, a spuns o voce din difuzoarele parcului de distracţii Tokyo Dome. În acelaşi timp, un angajat al firmei de securitate a parcului alerga strigând: ”A fost trasă o rachetă!”.

 

Imediat, toate operaţiunile din parc au fost oprite, iar cei aproximativ 200 de angajaţi ai parcului care se prefăceau că sunt vizitatori a lăsat mesele de picnic şi s-au îndreptat, calmi, spre adăpost.

Peste 20 de exerciţii de evacuare au fost efectuate în Japonia de anul trecut şi până acum.

De altfel, Coreea de Nord a trimis rachete balistice pe deasupra Japoniei de cel puţin două ori. Premierul Japoniei Shinzo Abe susţine în totalitate politicile promovate de preşedintele SUA, Donald Trump.

 

Exerciţiul de luni vine la scurt timp după ce postul public de radio al Japoniei NHK a emis din greşeală o alertă despre atacul unei rachete din Coreea de Nord.

 

Eroarea s-a produs la câteva zile după o altă greşeală, de această dată în Hawaii, unde s-a anunţat tot un atac cu o rachetă balistică, provocând panică în rândul populaţiei.

 

De altfel, ca urmare a crizei nucleare din Coreea de Nord, şi China se pregăteşte, într-un mod alert, să îşi întărească graniţa cu regimul de la Phenian - existând temeri că SUA ar putea declanşa atacul. Detalii aici.

 

Sursa: ABC News

Alte ştiri despre: