18:07, 4 Martie 2018
, PRO TV

Italia isi alege Parlamentul. Coalitia de dreapta dintre Berlusconi si partidul Liga Nordului este marea favorita la acest scrutin. De cine a fost intampinat la sectia de vot fostul premier al Italiei - VIDEO


Italia isi alege astazi Parlamentul, la capatul unei campanii electorale marcate de tema imigrantilor. Coalitia de dreapta in frunte cu Silvio Berlusconi, din care face parte si partidul Liga Nordului, este marea favorita la acest scrutin. Fostul premier a mers de dimineata la vot si a fost intampinat de o activista femen, care i-a spus ca timpul a expirat.


 

Fara a banui ceva, Silvio Berlusconi a mers la sectia de votare. Nu a putut insa sa voteze din prima, din cauza unei activiste femen, care a urcat pe masa, chiar in fata fostului premier. Aceasta avea scris pe corp mesajul “Berlusconi, ai expirat!”

 

Tanara a fost scoasa din sectie de catre paza. Din a doua incercare, politicianul a votat, insa nu a vrut sa comenteze incidentul.

 

”Ce mesaj v-a transmis, ca timpul a expirat? - Nu stiu. Eu nu am vazut nimic.”

 

Urnele s-au deschis la ora sapte si se vor inchide la 23, peste 40 de milioane de italieni fiind asteptati la sectiile de vot. Imigratia a fost tema principala a campaniei electorale, iar partidele care sunt impotriva strainilor sunt in frunte.

 

Astfel, coalitia de centru-dreapta, formata din Fortza Italia, partidul fostului premier Silvio Berlusconi si alte doua formatiuni de extrema-dreapta, este favorita in sondaje.

 

Alianta ar obtine 37 la suta din voturi si ar fi urmata de coalitia de centru-stanga, cu aproape 28 de procente. 

 

”Am votat din nou pentru coalitia de centru-dreapta, pentru Berlusconi. Intre bine si rau aleg ce este mai bun.”

 

La distanta foarte mica apare in sondaje formatiunea populista Cinci Stele, care ar obtine putin peste 27 la suta din voturi. 

Alte ştiri despre: