21:08, 4 Ianuarie 2016
, PRO TV

Ion Sturza despre sedinta din Parlament, incheiata subit: "Eu am o presupunere: s-au speriat de mesajul meu pentru natiune"


Ion Sturza, invitatul de astazi al Lorenei Bogza, presupune ca sedinta de astazi a Parlamentului s-a incheiat atat de rapid din motiv ca deputatii s-au speriat de mesajul pe care urma sa il transmita Sturza natiunii, prin intermediul discursului sau. Totodata, acesta se refera si la originea problemelor din tara - Plahotniuc.


 

Ion Sturza: "M-am asteptat la multe lucruri, incepand de la o usa inchise, pana la o dezbatere aprinsa. Mai putin m-am asteptat sa nu fie cvorum. Acest scenariu m-a surprins si mi s-a parut penibil. Eu am o presupunere: s-au speriat de mesajul meu pentru natiune. Mi s-a transmis ca era un fel de panica."


"Da, bineinteles ca orice are un nume, this name is Vlad Plahotniuc. Totul se invarte in jurul acestui personaj. Eu n-as fi vrut ca noi sa fim ostaticii acestui om. Noi ne-am transformat intr-un fel de robi ai sistemului construit de el si el chiar isi bate joc de noi, sfideaza orice bun simt. E o obraznicie cum se abordeaza probleme politice, cum se continua furturile.  Mi se pare deplasata intentia lui Plahotniuc de a se baga in politica mare, fara a iesi la lumina zilei. Toti cei care vor accepta o afacere cu Plahotniuc vor fi niste complici."

 

Despre un alt eventual candidat la functia de prim- ministru: "Eu am 10 nume. Toti sunt contaminati de Vlad Plahotniuc. Daca va fi un candidat inaintat de PD, atunci  va fi o candidatura sustinuta si promovata de Vlad Plahotniuc."


Astazi urma sa aiba loc sedinta Parlamentului, unde Sturza trebuia sa isi prezinte programul de guvernare si cabinetul de ministri pentru a cere votul de incredere. Sedinta insa nu a fost, din lipsa de deputati. Doar 47 au fost prezenti din cei 101. 

 

VEZI SI VIDEO - Sturza, ESEC in Parlament: Nici n-a reusit sa-si rosteasca discursul, intrucat sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum. Deputatii absenti

 

Punct si de la capat: Se cauta un alt premier: ”Initiem azi sau maine negocieri. Pana luni, pe 11, vom prezenta un candidat la functia de premier” - VIDEO

Alte ştiri despre: