23:07, 7 Martie 2018
, PRO TV

Ion Preasca: "Raportul Kroll poate fi ca un suport pentru procurori, pentru continuarea investigatiilor. Politicienii pun bete in roate" - VIDEO


Invitat in cadrul jurnalului de la ora 22:30 cu Suada Karkouki, ziaristul economic, Ion Preasca, ne-a vorbit despre raportul final Kroll 2.


 

Ion PREASCA, ZIARIST ECONOMIC: "Datele si concluziile din raportul Kroll nu pot inlocui un proces penal si insasi raportul Kroll poate fi ca un suport pentru procurori pentru continuarea investigatiilor.

 

In ultimii 3 ani am vazut ca datele din raportul Kroll sunt folosite de procurori in diferite anchete. El isi are rostul lui si partea cea mai impotanta este recuperarea activelor de perste hotare. Mai depaarte sunt anumite proceduri care trebuie realizate.

 

Ritmul de recuperre a banilor este lent si nici nu cred ca ar putea fi mai rapid. Activele principale sunt ascunse peste hotare. Insasi publicarea raportului nu va aduce la recuperirea activelor. Varianta cea mai optima este sa nu fie publicat intreg raportul.

 

Cred ca toti politicienii se bat cu pumnul in piept ca vor identifica cine a furat miliardul, dar partea cea mai grava este ca politicienii au fost unii din principalii vinovati ca a avut loc aceasta si ei acum sunt cei care au pus bete in roate."

Alte ştiri despre: