15:33, 7 August 2018
, PRO TV

Igor Dodon i-a transmis ambasadorului american, James Pettit ca nu va promulga legea privind transmiterea fostului Stadion Republican in proprietatea SUA - VIDEO


Igor Dodon i-a transmis ambasadorului american la Chisinau, James Pettit ca nu va promulga legea privind transmiterea fostului Stadion Republican in proprietatea Statelor Unite. Anuntul l-a facut intr-un mesaj postat pe Facebook, in care scrie ca nu o poate face pentru ca lege nu este acceptata de societate. In schimb, i-a propus diplomatului sa discute despre acest subiect dupa alegerile parlamentare.


 

Pe pagina de Facebook, Igor Dodon a scris ca a avut o intrevedere cu ambsadorul Statelor Unite in Republica Moldova. Presedintele sustine ca cei doi au discutat despre politica interna si externa a tarii, despre relatiile moldo-americane, dar si despre terenul fostului Stadion Republican. 

 

“Am propus diplomatului sa revenim la examinarea acestui subiect dupa alegerile parlamentare pentru a identifica in comun alte solutii mult mai convenabile pentru ambele parti. Am lansat initiativa ca pe terenul respectiv, impreuna cu partenerii americanii, sa amenajam un parc sau sa edificam un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chisinau, dar si de intreg poporul RM.”, se arata in mesaj.

 

Astfel, Igor Dodon risca sa fie suspendat din functie asa cum s-a intamplat in luna ianuarie, atunci cand a refuzat sa promulge legea anti-propaganda si a respins candidaturile ministrilor propusi de democrati.

 

Desi terenul fostului Stadion Republican inca nu a fost vandut, Guvernul a decis saptamana trecuta ce va face cu banii. Intr-o hotarare se spune ca acestia vor fi investiti in dezvoltarea infrastructurii sportive.

 

La mijlocul lunii iulie, Executivul a decis ca stadionul Republican se desfiinteaza, iar in locul lui va fi ridicat un nou sediu al Ambasadei Statelor Unite la Chisinau. Stadionul a fost demolat in vara anului 2007, la initiativa prim-ministrului de atunci, Vasile Tarlev.

Alte ştiri despre: