16:36, 17 Martie 2017
, PRO TV

Instituirea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, ca zi de sarbatoare nationala peste Prut, a incitat spiritele in parlamentul de la Chisinau - VIDEO


Instituirea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, ca zi de sarbatoare nationala peste Prut, a incitat spiritele in parlamentul de la Chisinau. Deputatii socialisti au cerut ca autoritatile sa ia atiudine, iar ministerul de Externe sa le prezinte explicatii in acest sens. Solicitarea celor de la PSRM i-a aprins pe liberali si pe liberali-democrati care le-au amintit despre ajutorul oferit Moldovei de catre statul roman.


 

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: “Solicitam o informatie de la ministerul de Externe sa ne dea o informatie despre de declararea zile de 27 martie ziua nationala...”

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: “Noi nu slujim strainului si iar unirea a fost facuta tot de moldoveni... ”

 

Maria CIOBANU, DEPUTAT PLDM: “Ziua de 27 martie sa fie zi nationala pe intreg teritoriul romanesc si inca ceva domnule sa-i spuneti domnului presedinte sa lase istoria in pace... ca are cine, da gradinitele din ce scoli au fost reparate...”

 

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: “Romania foarte multi bani pentru unirea asta pentru ca fura...ne-a dat dar ce sa faca da ei nu stiu ca aici astia fura si fura pentru asta multumim...da liberal-democartii seful vostru sta acolo unde trebuie sa stea.”

 

Ion APOSTOL, DEPUTAT PL: “Socialistii sa depuna toate pasapoartele romanesti...”

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Eexista limite opriti aceasta campanie de denigrare...”

 

Acum trei zile, deputatii romani au votat ca  27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu Romania,  sa fie declarata sarbatoare nationala. Dupa aceasta decizie, ieri, liberalii au inregistrat o initiativa similara in Parlamentul de la Chisinau. Deocamdata proiectul nu a fost dezbatut. 

Alte ştiri despre: