11:08, 18 Aprilie 2017
, PRO TV

Dodon vine cu o noua initiativa: "Am decis sa vin cu propunerea de creare a unui sistem electoral mixt. Eu nu voi permite ca proiectul lui Plahotniuc privind votul uninominal sa fie votat"


Dupa ce a declarat ca nu va sustine modificarea sistemului electoral privind introducerea votului uninominal, astazi Igor Dodon vine cu o noua initiativa. "Am decis sa vin cu propunerea de creare a unui sistem electoral mixt", a anuntat Dodon.


 

Igor DODON, PRESEDINTE: "Vreau sa vin cu o decizie foarte importanta pentru cetatenii RM.

Vreau sa anunt o initiativa cu care voi veni in calitate de presedinte al RM. Noi stim ca guvernantii vor sa schimbe sistemul electoral.

Ei astfel vor sa-si mai dea o sansa. Ei inteleg ca nu mai au nicio sansa sa intre in Parlament. Aceasta este o provocare pentru sistemul democratic din RM. Pozitia mea e clara, sunt impotriva sistemului privind votul uninominal.

 

Avem informatii ca vor sa puna pe agenda parlamentului saptamana viitoare acest proiect. Ei au si voturile necesare pentru a vota pentru proiectul lui Plahotniuc. Aceasta ar fi o crima impotriva sistemului democrat din RM.

 

Am decis sa vin cu propunerea de crearea unui sistem electoral mixt.

 

Sa fie alesi 51 de deputati de pe liste de partid, 25 deputati sa fie din diaspora si Transnistria, iar restul pe circumscriptii.

Eu vin cu un apel clar catre PD, eu cer sa refuzati si sa retrageti proiectul privind votul uninominal. Eu cer sa retrageti acest proiect. Indiferent de semnaturile pe care le-ati adunat. Eu sper ca cei din majoritate vor intelege, iar in caz ca nu va fi retras si veti insista pe acest proiect atunci sa isi asume consecintele. Daca Plahotniuc nu ar avea majoritatea Parlamentara, nu ar exista riscuri.

Eu nu voi permite ca proiectul lui Plahotniuc sa fie votat."

Alte ştiri despre: