08:43, 25 Decembrie 2017
, PRO TV

Inchis pentru coruptie, printul saudit Al-Waleed trebuie sa plateasca 6 miliarde de dolari ca sa fie cercetat in libertate


Autoritatile saudite vor cel putin 6 miliarde de dolari de la printul saudit Al-Waleed bin Talal, aflat acum in inchisoare, drept garantie - el fiind retinut sub acuzatia de coruptie.


 

Potrivit Daily Mail, aceasta este cea mai mare sumă cerută până acum de autorităţile din Golf şi ar putea presupune predarea unei părţi majoritare din conglomeratul deţinut de el, Kingdom Holding Company, în valoare de 9 miliarde de dolari.


Aproape toţi prinţii arabi care au fost reţinuţi în noiembrie şi care se află în detenţie la hotelul de 5 stele Ritz Carlton din Riyadh şi-au plătit deja amenzile foarte mari, pentru a fi eliberaţi.


Al-Waleed, în vârstă de 62 de ani, este al 57-lea om cel mai bogat din lume, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari, potrivit Daily Mail, care citează Wall Street Journal.

 

Zeci de înalţi oficiali din Arabia Saudită - printre care se află prinţi, miniştri şi moguli - sunt încă în detenţie la hotelul Ritz-Carlton, care s-a transformat într-o închisoare de lux, ca urmare a celei mai mari lovituri de stat din istoria recentă a acestei ţări.

 

Aproximativ 320 de persoane au fost interogate, iar alţi 150 de oameni sunt reţinuţi. Mulţi dintre aceştia au fost de acord să încheie o înţelegere sau să predea trezoreriei de Stat averi care ar fi fost obţinute prin mijloace necinstite - a anunţat procurorul general, şeicul Saud al-Mojeb.

 

Acesta mai este de părere că cel puţin 100 de miliarde de dolari au fost pierduţi prin delapidare sau din cauza corupţiei în ultimii ani.

Alte ştiri despre: