10:30, 20 August 2017
, Stirile PRO TV

Inca o gafa a lui Trump, cu un mesaj despre atacul din Barcelona


Presedintele american Donald Trump se afla din nou in centrul unei polemici, dupa ce a scris un mesaj pe Twitter in legatura cu atacul din Barcelona.
Preşedintele american a spus că ar fi bine ca oamenii să studieze ce a făcut un faimos general american, despre care se spune că a eliminat militanţii musulmani împuşcându-i cu gloanţe înmuiate în sânge de porc, relatează The Independent, potrivit News.ro.

 

Povestea generalului s-a dovedit, însă, falsă.

 

Trump a publicat iniţial un mesaj de susţinere prin care a condamnat atacurile. Aproximativ 15 minute mai târziu, el a scris că oamenii ar trebui să se uite la istoria unui general din secolul al XX-lea, John Pershing.

 

“Studiaţi ce le-a făcut generalul Pershing, din Statele Unite, teroriştilor, atunci când îi prindea. Nu a mai fost teroare islamică radicală timp de 35 de ani!”, a scris liderul de la Casa Albă.

 

El pare să se fi referit la o poveste despre Pershing care ar fi ucis militanţi musulmani din Filipine cu gloanţe înmuiate în sânge de porc şi le-ar fi îngropat trupurile cu porci.

 

Istoricii care au studiat activităţile lui Pershing din provincia Moro, în perioada 1909-1913, au dovedit, însă, că generalul nu a procedat astfel. Pe de o parte, informaţiile nu apar în memoriile militarului şi nici nu se potrivesc cu comportamentul său.

 

Ideea că “sângele de porc ar putea servi ca armă împotriva musulmanilor există în cultura populară de decenii”, potrivit Polifact.

 

Aceasta nu a fost prima dată când Trump a făcut referire la Pershing. El a spus acelaşi lucru în februarie 2016, în timpul primarelor republicane.
Nici preşedintele, nici Casa Albă nu au oferit clarificări după mesajul de joi.

 

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atentatul de joi, de la Barcelona, soldat cu 13 morţi şi peste 100 de răniţi. 

Alte ştiri despre: