16:33, 17 Octombrie 2017
, PRO TV

Inca 30 de zile de arest la domiciliu pe numele lui Chiril Lucinschi. Fostul deputat PLDM se plange ca de 5 luni nu mai munceste si nu-si poate intretine familia - VIDEO


Chiril Lucinschi ramane in arest la domiciliu. In ciuda insistentelor sale de a-l elibera sub control judiciar, judecatoria Buiucani i-a prelungit mandatul pentru inca 30 de zile. Procurorii spun ca Lucinschi ar putea pleca din tara, influenta martorii si falsifica probele. Fostul deputat PLDM se plange ca de 5 luni nu mai munceste si nu-si poate intretine familia.


 

Chiril LUCINSCHI, FOST DEPUTAT PLDM: “Eu intretin toti copiii mei, 4 la numar. Da, doi sunt studenti, doi minori, dar oricum trebuie sa ma angajez undeva. Este o situatie tampita. Daca vreau sa ma duc sa ma rog, trebuie sa ma rog si la procuror ca sa ma duc la biserica.”

 

Sunt cateva dintre argumentele aduse astazi de Lucinschi care a cerut sa fie eliberat sub control judiciar. Procurorul de caz crede insa ca fiind in libertate, acesta i-ar putea prejudicia ancheta.

 

Eugen RURAC, PROCUROR, PROCURATURA ANTICORUPTIE: “Abia urmeaza sa fie audiati martorii care se aflau in dependenta materiala cu domnul Lucinschi. Totodata este riscul de eschivare a domnului Lucinschi, avand in vedere ca dumnealui detine cetatenia Federatiei Ruse, a Romaniei. ”

 

 Chiril LUCINSCHI,  FOST DEPUTAT PLDM: “In tarile europene, daca exista un astfel de pericol, poftim, nici o problema vin si le dau toate pasapoartele. Prin incheierea judecatoreasca poti sa limitezi comunicarea cu martorii sau cu orice alte persoane.”

 

 Tot astazi, fostul deputat PLDM a declarat ca va ridica o exceptie de neconstitutionalitate asa cum i-ar fi fost incalcat dreptul la aparare si prezumtia nevinovatiei.

 

Chiril LUCINSCHI,  FOST DEPUTAT PLDM: “Se invoca faptul ca datoria care s-a intors, a fost intoarsa dintr-un circuit financiar ilegal si eu trebuia sa stiu ca acesti bani erau iliciti. Asta inseamna ca din culpa am savarsit aceasta infractiune desi doctrina penala prevede ca anume aceasta infractiune trebuie sa fie savarsita prin intentie.”

 

 Potrivit procurorilor anticoruptie in perioada anilor 2012-2015, fostul deputat PLDM ar fi obtinut de la BEM si Unibank si Banca Sociala prin mai multe firme care i-ar apartine, credite in valoare de aproximativ 700 de mii de dolari, pe care ulterior i-ar fi spalat prin firme off-shore.

 

Pentru asta, Lucinschi risca pana la 10 ani de inchisoare. Totodata acesta este acuzat si de fals in declaratii dupa ce nu ar fi declarat veniturile de la doua companii care i-ar apartine. Chiril Lucinschi pledeaza nevinovat.

Alte ştiri despre: