23:45, 11 Septembrie 2012
, IN PRO

VIDEO. In spatele Marsului Unirii stau Serviciile Secrete? Ghimpu: De ce anume 16 septembrie?


Liderul PL Mihai Ghimpu este convins ca in spatele Marsului Unirii din aceasta duminica stau Serviciile Secrete, care vor infiltra provocatori printre manifestanti. Liderul PL se arata nemultumit si de data aleasa de unionisti, anume 16 septembrie, care coincide cu Festivalul Etniilor.


 

Mihai Ghimpu este sigur ca unionistii au ales special data de 16 septembrie pentru a organiza marsul. ”Nimic parca n-ar trebui sa ne puna pe ganduri sa incercam sa interzicem, sa solicitam, doar daca luam in consideratie anumite lucruri. De ce anume pe 16? Poftim pe 17, poftim pe 21, poftim in alta zi. Si nimeni n-ar fi zis nimic, nici prim-ministrul, nici eu, nici dl Lupu, nici primaria. Ce, ei n-au stiut ca in ziua aceasta, 16 septembrie, e Festivalul Etniilor? Au stiut. Inseamna ca nu e totul asa de curat cum credem noi”, spune Ghimpu.

 

Liberalul crede ca serviciile secrete s-ar putea implica in evenimentele din 16 septembrie. ”Sa nu credeti ca in aceasta criza unele servicii stau de-o parte. Din contra, asteapta orice moment ca sa organizeze provocari si sa faca asa ca si de data asta sa nu ajungem la mal. Eu nu vreau ca si de data aceasta Republica Moldova sa se inece la mal”, mentioneaza liderul PL.

 

Potrivit lui Mihai Ghimpu, manifestatiile ar pune in pericol parcursul european al Republicii Moldova. ”Noi stim cu totii cum privesc europenii la drepturile minoritatilor. Stim foarte bine ca suntem in preajma obtinerii a trei documente. Acordul de Asocieri si Acordul de Liber Schimb si Aprofundat, Acordul de Libera Circulatie”, explica liderul PL, care a mai amintit si de evenimentele din 7 aprilie, cand printre manifestanti ar fi existat si provocatori.

 

Pentru duminica aceasta Actiunea 2012 a anuntat ca va organiza un Mars al Unirii in Chisinau. Astazi, atat premierul Vlad Filat, cat si edilul capitalei au recomandat organizatorilor sa se abtina de la manifestatii de acest gen, care ar submina statalitatea si integritatea Republicii Moldova, indepartand-o de la Uniunea Europeana.

Alte ştiri despre: