19:44, 15 August 2018
, PRO TV

In Romania a fost sarbatorita azi Ziua Marinei. Cel mai mare spectacol naval al anului este marcat in premiera in sapte orase din tara - VIDEO


In Romania a fost sarbatorita azi Ziua Marinei. Cel mai mare spectacol naval al anului este marcat in premiera in sapte orase din tara. Vizitatorii au avut parte de un show grandios cu tehnica militara.


 

Inca din zori militarii au inceput sa se pregateasca pentru marele eveniment. Spectacolul a inceput la zece fix in prezenta presedintelui Klaus Iohannis care a dat startul ceremoniei. La malul marii a venit si Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor.

 

Dupa discursurile oficiale, Zeul Neptun a venit din larg cu nava si spectacolul pe mare a inceput. Parasutistii au survolat zona cu steagurile Romaniei, Uniunii Europene si NATO. 

 

Bricul Mircea, un velier avand la bord cadeti din Italia si cele mai noi remorchere multifunctionale ale marinarilor romani, au incantat publicul cu manerele navale. 

 

“Am venit cu multa speranta si cu multa bucurie. Sunt din Constanta dar nu pierd ocazia sa fiu aici.”

 

 Au intrat apoi in scena scafandrii care au sarit in mare dintr-un elicopter. Apoi, un episod de lupta impotriva inamicilor, la care au participat toate navele din larg, a entuziasmat publicul. 

 

“- Un loc foarte bun in fata. - Am prins, da, am venit de la sapte. - De la sapte ati venit aici? - Eu de la sase, doamna de la sapte.”

 

 Puscasii marini au atacat malul cu zece ambarcatiuni rapide. Le-au respins insa atacul vedeta blindata Rovine, doua avioane de lupta F-16, doua elicoptere Puma si trei tunuri de 100 de milimetri. 

 

“Eu sunt in fortele aeriene. Sunt obisnuita cu avioanele de vanatoare. Ma bucur sa ma aflu aici, sa vad navele. Este fantastic, nu mi-am

 

“- Un mesaj pentru marinarii Romani? - Sa fie sanatosi in primul rand, sa-si iubeasca patria, sa faca totul cu drag. Si noi, sa ne mandrim de ei. Sun copiii nostri, sunt nepoti...”

 

 Pentru ca a fost cald, doi militari s-au simtit rau si au avut nevoie de asistenta medicala. 

Alte ştiri despre: