19:55, 10 Noiembrie 2017
, PRO TV

In perceptia moldovenilor puterea legislativa ar fi cea mai corupta in stat si aceasta s-ar manifesta prin transferul deputatilor de la o fractiune la alta. Ce spun alesii poporului - VIDEO


Parlamentul este singura institutie blamata pentru toate nelegiuirile din tara, iar coruptia in legislativ s-ar manifesta prin transferul deputatilor de la o fractiune la alta. O spun alesii poporului care nu se simt deloc lezati de rezultatele unui sondajului publicat ieri, care spune ca in perceptia moldovenilor puterea legislativa ar fi cea mai corupta in stat.


 

Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM: “Eu nu pun mana in foc ca in Parlament nu sunt oameni care intr-adevar sunt corupti.”

 

 Elena BODNARENCO, DEPUTAT PCRM: “E adevarat, cum poti sa contrazici poporul? Poporul a apreciat activitatea Parlamentului.”

 

 Stefan VLAS, DEPUTAT PL: “Sondajele raman sondaje, eu nu ma simt corupt.”

 

Unii deputati au incearat sa gaseasca o justificare rezultatelor sondajului facut la comanda unei organizatii americane. Ei spun ca desi Parlamentul este indicat ca cea mai corupta institutie de stat, totusi oamenii dau mai multi bani medicilor, invatatorilor sau politistilor. 

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Acelasi sondaj arata domeniile unde moldovenii merg sa dea mita sau cadouri, aceste semne de atentie, invatamant sau cadouri. Parlamentul nu este mentionat ca institutie unde merg cetatenii, deci este o impresie gresita.”

 

Valeriu GHILETCHI, DEPUTAT GRUPUL PARLAMENTAR EUROPEAN: “Oamenii  nu sunt multumiti de rezultatele ce se vad in societate si sunt tentati sa blameze pe cineva, in acest caz Parlamentul.”

 

Cei din opozitie vorbesc despre o alta forma de coruptie. Nu de la cetatean, ci de la deputat – la deputat.

 

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: “Un Parlament in care mai mult de jumatate de deputati si-au parasit propriile fractiuni si au format alte majoritate parlamentara care nu reprezinta poporul nu poate fi democratica. E o apreciere justa. - Mita ati luat vreodata? - N-am luat mita, ca nu mi-au dat. Cand o sa-mi dea o sa discutam.”

 

Vladimir TURCAN , DEPUTAT PSRM: “In genere trecerea de la o fractiune la alta, care este cauza? CA omul a fost stimulat. Stimulat impus psihologic prin dosare penal sau stimulat financiar.”

 

Sondajul, realizat la comanda unui ONG american, facut public ieri, spune ca fiecare al treilea moldovean considera legislativul cea mai corupta institutie din tara, iar 9 din 10 respondenti spun ca Moldova este guvernata in interesul unui grup mic de persoane. 

Alte ştiri despre: