12:56, 5 Ianuarie 2016
, PRO TV

O noua incercare de formare a unei majoritati: Astazi are loc prima runda de discutii intre PD, PLDM, PL si PPEM. Lupu: Vom discuta subiectele divergente


PL, PD, PLDM si PPEM se vor intalni astazi la ora 16:00 la Parlament, pentru o prima runda de negocieri in vederea crearii unei majoritati parlamentare.


 

Marian Lupu, lider PD: "Am convenit si este o coincidenta totala de viziuni si opinii - ca initiem consultari cu sefului statului. Acest proces urmeaza sa fie finalizat pana pe 11 sau 12 ianuarie. Pana pe 14 ianuarie vom purta negocieri cu colegii din Parlament, pentru a veni la presedinte si sa-l informam, ca urmare a negocierilor purtate, iar dupa ziua de 11 ianuarie sa fie inaintat un candidat la functia de premier. Si varianta B - daca nu reusim sa ajungem la un numitor comun privind formarea unei majoritati, venim la 11 ianuarie si la fel, il informam pe seful statului de situatia creata.

Am invitat PLDM, PL si PPEM la discutii azi la 16.00, in incinta Parlamentului, pentru o prima runda de discutii, dupa esuarea primei tentative de investire a Guvernului. Toata lumea a acceptat invitatia.

Mai intai sa formam o majoritate parlamentara, apoi vom discuta despre candidat, pentru ca altfel toate discutiile sunt sterile si fara sens.

Astazi cred ca vom discuta despre subiectele care reprezinta punctele de divergenta. Printre altele, colegii de la PLDM au anuntat ca vor sa inainteze ei un candidat la functia de prim-ministru, dar noi avem o alta pozitie. Trebuie sa punem la punctul lor un sir de subiecte principiale, care se refera la sistem, la modul de abordare".


"Cat timp nu este o majoritate parlamentara, nu are rost sa discutam candidatura", a adaugat Lupu.

 

Marian Lupu a mai spus ca reprezentantul la negocieri din partea celor 14 deputati care au parasit fractiunea PCRM este Sergiu Stati.

 

Sursa foto: captura privesc.eu

Alte ştiri despre: